De slankste totaalopbouw van slechts 36 mm

Artikel delen

De Duofor zwaluwstaartplaten zijn getest met alle gangbare cementgebonden morteltypes. Het resultaat van deze tests is glashelder: met de Duofor zwaluwstaartplaten is het mogelijk om een totaalopbouw van slechts 36 mm te maken, zonder enige concessie te doen aan sterkte of duurzaamheid.

Om een ultradunne vloer te realiseren die alsnog voldoet aan alle gestelde eisen, heeft Duofor haar zwaluwstaartplaten getest met diverse morteltypes die vaak worden gebruikt in de bouwsector. Hieruit blijkt dat de zwaluwstaartplaten stevig en betrouwbaar blijven, met alle geteste morteltypes. ‘Dit opent de deur naar een totaalopbouw van slechts 36 mm, waardoor kostbare bouwhoogte wordt bespaard zonder in te boeten aan sterkte of duurzaamheid’, zo laat de producent weten.

De Duofor zwaluwstaartplaten hebben verschillende andere voordelen. Zo zijn ze in hoge mate maatvast. Hierdoor loopt de verwerker de platen eenvoudig in elkaar, wat resulteert in een snellere verwerking.

Door toepassing van louter verzinkt kwaliteitsstaal (met hogere zinkbescherming) zijn de zwaluwstaartplaten enorm duurzaam. Volgens het Bouwbesluit 2021 dient een product een referentieperiode van minimaal 50 jaar te hebben. Hierdoor geeft Duofor 50 jaar garantie. In de praktijk gaat de plaat overigens langer mee dan de referentieperiode.

Afhankelijk van de manier van verwerken, is met de Duofor zwaluwstaartplaat inclusief mortel, een brandweerstand van meer dan 60 minuten te realiseren.

Bent u benieuwd wat de Duofor zwaluwstaartplaten voor uw project kunnen betekenen? Neem vooral contact op met de technische adviseurs via (0162) 31 41 66 of mail naar verkoop@duofor.nl.

Duofor
www.duofor.nl