Bewoners van nieuwbouwwoningen worden verkeerd voorgelicht

Artikel delen

Ben jij werkzaam in de bouw? Dan krijg je vast wel eens de vraag welke vloerafwerkingen allemaal mogelijk zijn in combinatie met vloerverwarming, vloerkoeling of een warmte-win installatie. Veel bewoners krijgen het advies dat houten parket niet mogelijk is. Maar dat klopt niet! 

Parketvloeren zijn juist perfect te combineren met alle soorten van vloerverwarming en vloerkoeling! De keuze in houtsoorten en parketsoorten met een Rc-waarde <0,13 [m²K/W] is enorm groot. Daarnaast houdt parket de warmte langer vast wat resulteert in een zeer comfortabele vloer waarop de bewoners nooit meer koude voeten krijgen.

Omdat er veel vragen zijn rondom dit onderwerp hebben een groot aantal leveranciers van vloerverwarming, parketvloeren en lijmen & kitten besloten om samen een vuist te maken en de markt te informeren over de mogelijkheden van parket op vloerverwarming. Dit resulteerde onder andere in een platform met actuele informatie.

Vind jij duurzaamheid belangrijk?

Adviseer dan een écht houten parketvloer. Als bouwer word je als geen ander geconfronteerd met duurzame ontwikkelingen en duurzaam bouwen. De keuze voor een houten vloer zou eigenlijk ook bij jou op de eerste plaats moeten staan. Want bomen nemen CO2 uit de lucht op en geven zuurstof terug. In 1 m3 hout wordt 1 ton CO2 opgeslagen. Dit blijft opgeslagen tot dat het hout verbrand of vergaan is. En dat verbranden is niet nodig, want een houten vloer gaat een leven lang mee. Alleen daarom al is een houten vloer een uitstekende én milieubewuste keuze.

Vloerverwarming en parket
www.vloerverwarmingenparket.nl