“Leidende marktpositie ClimaRad verstevigen, verbreden en uitbouwen.”

Artikel delen

ClimaRad – producent van innovatieve decentrale klimaatoplossingen – heeft haar nieuwe algemeen directeur gevonden; Robert de Keijzer. Hij is vorig jaar november aan zijn nieuwe functie begonnen als opvolger van Rutger Vasters. “De kansen op het gebied van decentrale klimaatoplossingen zijn de afgelopen jaren in een razendsnel tempo toegenomen”, stelt De Keijzer. “Met ClimaRad wil ik de unieke, leidende marktpositie in Nederland verstevigen, verbreden en verder uitbouwen.” De Keijzer is met veel enthousiasme begonnen en wil de visie van ClimaRad graag breed uitdragen: “Alle gebouweigenaren moeten de huidige energietransitie kunnen realiseren met HVAC-oplossingen die toekomstbestendig zijn en maximaal scoren op ventilatie en energiezuinigheid. Met 2050 in het vooruitzicht hebben wij als ClimaRad een belangrijke verantwoordelijkheid in het aangaan van alle uitdagingen rondom het binnenklimaat. Als leverancier en producent, maar straks nog meer als adviseur.”

Meer commerciële slagkracht creëren

Een grote uitdaging ligt volgens De Keijzer ook in het stimuleren van meer bewustwording bij de eindgebruiker: “We moeten als ClimaRad zorgen dat alle gebouweigenaren – want daar ligt een belangrijke sleutel van de energietransitie – inzien welke rol wij hebben op het gebied van decentrale klimaatoplossingen en wat hen dit oplevert.” Dat kan alleen door ‘nog beter te laten zien wat onze meerwaarde is en wat dit voor de toekomst betekent’, gaat De Keijzer verder: “Daar hebben we echt meer commerciële slagkracht voor nodig.”

Schakel in de energietransitie

Vraaggestuurd ventileren op individueel ruimteniveau in combinatie met actief verwarmen en koelen gaat volgens De Keijzer de komende decennia een belangrijke schakel zijn in de hele energietransitie: “De coronacrisis heeft ons laten inzien hoe belangrijk ventilatie is, met name in de zorg. Het virus verspreidt zich ook via aerosolen en om de kans op verspreiding zo klein mogelijk te houden moet ventilatie bij voorkeur per afzonderlijke ruimte geregeld worden. Decentrale vraaggestuurde oplossingen zijn dé uitkomst.”

Daarnaast biedt vraaggestuurde decentrale ventilatie nog tal van andere voordelen, waaronder een algeheel betere ventilatie- en energieprestatie. In de toekomst zal er meer aandacht zijn voor de vraag of de juiste hoeveelheid ventilatie op het juiste moment in het juiste vertrek wordt gerealiseerd. Vraaggestuurde decentrale ventilatie biedt grote voordelen op dit punt.

Afgiftesysteem voor lage temperatuur

Omdat de warmtevraag in de gebouwde omgeving verder reduceert worden steeds vaker warmtepompen toegepast. Afgiftesystemen die bij lage temperaturen veel warmte kunnen overdragen zijn hierbij cruciaal. Naast decentraal ventileren zijn de producten van ClimaRad ook ontwikkeld om op lage temperatuur te kunnen verwarmen en koelen. “LT afgiftesystemen kunnen het rendement van de warmtepomp met meer dan 50% verhogen en daarmee het energieverbruik voor ruimteverwarming minimaliseren. Deze continue ontwikkelingen zijn voor ons als bedrijf een fantastische uitdaging en kans om onze eigen producten te verbeteren én nieuwe producten te ontwikkelen.”

Over ClimaRad

ClimaRad is opgericht in 2005 en gevestigd in Oldenzaal aan de Lübeckstraat 25. Ze is uitgegroeid tot dé marktleider voor decentrale klimaatoplossingen in Nederland. Het bedrijf ontwerpt en produceert innovatieve ventilatiesystemen met warmteterugwinning – vaak met filtering, LT-verwarming en comfortkoeling – en richt zich voornamelijk op de woning- en zorgsector.

Climarad
www.climarad.nl