Wanneer comfort en (brand)veiligheid centraal staat

Artikel delen

Of het nu gaat om een woning, kantoor, school, theater, zorginstelling, museum, winkel of hotel: het zijn gebouwen waar het comfort en de (brand)veiligheid voor mensen centraal staat. Voor dit comfort zorgen de warmte-isolerende en geluiddempende eigenschappen van de cellenbeton en kalkzandsteen producten van Xella. En: de ongekende brandwerendheid van deze materialen draagt bij aan de veiligheid van het gebouw en alles wat zich daarin bevindt.

Wanneer comfort en (brand)veiligheid centraal staat

Silka Elementen

Met het prefab systeem voor Silka Elementen van kalkzandsteen bouw je snel en voordelig grote, massieve wanden volgens de laatste bouweisen. Xella ondersteunt je in het gehele bouwproces, met deskundig advies, een ver doorgevoerde BIM-systematiek, logistieke dienstverlening, technisch materieel, hulpgereedschappen én – indien gewenst – een vakkundige montage van alle elementen.

Het Silka Elementen bouwsysteem is een zeer efficiënte oplossing om grote dragende en niet-dragende binnenwanden, binnenspouwbladen en woningscheidende muren neer te zetten. Zowel in laag- als hoogbouw, en zowel in de woning- en utiliteitsmarkt als in de agrarische en budgetsector. Het is een compleet bouwsysteem waarmee je dankzij de unieke eigenschappen van kalkzandsteen altijd voldoet aan de nieuwste eisen.

Hebel Construct

Hebel Construct is een complete prefab-oplossing voor het snel en voordelig optrekken van bedrijfsgebouwen. Het systeem is volledig modulair en zelfdragend: de industrieel voorgefabriceerde vloer-, wand- en dakplaten van gewapend cellenbeton laten zich logisch en eenvoudig in elkaar zetten zónder hulpconstructie.

Hebel Construct is een multifunctionele bouwoplossing voor veeleisende industriële en utiliteitsgebouwen. De veelzijdige eigenschappen van cellenbeton komen perfect tot hun recht in omgevingen waar hoge eisen gelden op het gebied van brandveiligheid, geluidhinder, thermische isolatie en de conditionering van het binnenklimaat. Ook voor gebouwen waar flexibiliteit gewenst is qua functie, indeling en grootte biedt deze oplossing uitkomst: de skeletloze bouwwijze maakt latere aanpassingen eenvoudig mogelijk.

Ytong Binnenwanden

Met de verdiepingshoge separatiepanelen van Ytong maak je snel meters wanneer je niet-dragende scheidingswanden wilt neerzetten. Omdat cellenbeton ongevoelig is voor vocht, kun je ze al in de ruwbouwfase plaatsen en zo je bouwtijd verkorten.

Het Ytong Binnenwanden bouwsysteem is ideaal om ruimtes te creëren of herindelen in de woningnieuwbouw. Denk aan scheidings-, bergings- en corridorwanden, niet-dragende binnenspouwbladen en leidingkokers. Deze efficiënte prefab-oplossing laat zich overal toepassen dankzij het lichte gewicht en de vocht- en geluidwerende eigenschappen van het cellenbeton. Dus ook voor plaatsing op lichtere onderconstructies en in natte ruimten zijn de separatiepanelen uitstekend geschikt.

Xella
www.xella.nl