Kan een parketvloer prima bij vloerverwarming en -koeling?

Artikel delen

Als in een woning wordt gekozen voor vloerverwarming dan spreekt het voor zich dat daar een vloer op geplaatst wordt die bijdraagt aan een zo optimaal mogelijk rendement. De warmte zal zo efficiënt mogelijk afgegeven moeten worden aan de ruimte. Daarom wordt gebruik gemaakt van materialen die over een beperkte (<0,13 [m²K/W]) warmteweerstand oftewel RC-Waarde beschikken. Want dan kan het volle potentieel van de vloerverwarming benut worden.

Houten vloeren wel degelijk toepasbaar bij moderne vloerverwarmingssystemen

Kan een parketvloer prima bij vloerverwarming en -koeling?De keuze in hout- en parketsoorten is verbazend ruim. Er zijn echter professionals en consumenten die niet op de hoogte zijn van de ongekende mogelijkheden die er met echt houten vloeren zijn. Zonde! Want parket is een duurzame en comfortabele oplossing. Én voordeliger dan de meeste mensen denken. Lagere stookkosten en langer warmte in huis! Wie wil dat nou niet?

Onafhankelijk platform met alles over parket en vloerverwarming

Onlangs werd Stichting Promotie Houten Vloeren benaderd door een consument die in haar nieuwbouwwoning een eiken visgraatparket wilde. Haar werd verteld dat dit niet kon. Gelukkig kwam ze later bij een specialist die wél de juiste informatie had en kan ze nu genieten van een prachtige visgraat vloer in het nieuwe huis.

Er bestaan veel misverstanden over hout en parket in combinatie met vloerverwarming. Daarom besloot een groot aantal producenten en leveranciers van vloerverwarming, parketvloeren en lijmen & kitten om branche-breed de markt te informeren over de duurzame match van parket en vloerverwarming via www.vloerverwarmingenparket.nl.

RC waarden

Stichting Promotie Houten Vloeren
www.vloerverwarmingenparket.nl