Mechanisch betrouwbaar en veilig sluiten van schuifdeuren

Artikel delen

Schuifdeuren automatisch sluiten, helemaal zonder stroom? Dat is geen probleem voor de DICTAMAT 50. Indien gewenst kan het zelfs met tijdsvertraging. Terwijl het achteraf voorzien van deursluiters op draaideuren geen enkel probleem vormt, ziet het er bij schuifdeuren heel anders uit.

Mechanisch betrouwbaar en veilig sluiten van schuifdeuren

Schuifdeuren zijn helemaal niet meer weg te denken uit de moderne architectuur. Vooral bij de vandaag de dag gebruikelijke grote deuropeningsbreedtes. Draaideuren verminderen door de vereiste ruimte bij het openen nou eenmaal de benutbare kamergrootte en staan vaak genoeg in de weg.

Vooral omdat er energie bespaard moet worden is de DICTAMAT 50 bij schuifdeuren het ideale alternatief voor een elektrische aandrijving.

De voordelen van het mechanische schuifdeursluitsysteem DICTAMAT 50:

  • Ecologisch optimaal – het systeem werkt volledig zonder elektriciteit
  • Geen elektrische installatie nodig – aanzienlijk goedkoper om te installeren
  • Geen permanent onderhoud en, in geval van commercieel gebruik, geen herhalingstests van stationaire elektrische installaties vereist
  • Ook ideaal voor montage achteraf – flexibel gebruik op een groot aantal railsystemen mogelijk
  • Betrouwbaar – soepel sluiten van de schuifdeur met traploos instelbare snelheid
  • In combinatie met de mechanische timer kan het sluitproces worden gestart met een vertraging

Er zijn twee systemen voor verschillende toepassingsmogelijkheden:

DICTAMAT 50 BK: modulair opgebouwd

Dit systeem kan door een variabele combinatie van de verschillende componenten optimaal worden aangepast aan de meest uiteenlopende ruimte- en installatie omstandigheden. Het is bijzonder geschikt voor gebruik in druk bezochte ruimten met wisselende gebruikers. De DICTAMAT 50 is ook voldoende voor dubbelvleugelige, centraal openende schuifdeuren.

DICTAMAT 50 KP/KW voor compacte apparaten

Alle onderdelen zijn voorgemonteerd tot een compacte, gemakkelijk te installeren eenheid op een montageplaat of montagebeugel. De DICTAMAT 50 KP/KW is bijzonder geschikt voor gebruik in ruimten met geïnstrueerde gebruikers.

Alle belangrijke informatie over de schuifdeursluiter DICTAMAT 50 vindt u overzichtelijk en compact in de gloednieuwe duitstalige of engelstalige brochure.

DICTATOR Productie B.V.
www.dictator.nl