3 tips om jouw interieur een make-over te geven

Artikel delen

Je bent toe aan een nieuwe stijl in huis, een frisse wind door je interieur. Zit jij erover na te denken om jouw interieur een make-over te geven? Soms is het lastig om te beginnen. Wil je snel klaar zijn met een optimaal resultaat? Of heb je wel zin in een leuk project, waardoor de hele ruimte gaat veranderen?

Ga je binnen je huidige woonstijl veranderingen maken?

Of kies je voor een geheel nieuwe stijl in huis? De trends van 2022 zijn onder andere Hotel Chic, Modern Vintage en Happy Vibes. Spreekt dit je niet aan? Stijlen zoals Scandinavisch, Industrieel en Bohemian doen het ook altijd goed. Wij hebben een aantal make-over tips, voor kleine én grote veranderingen in jouw huis. Wat jouw stijl ook is, er is anno 2022 ongetwijfeld een stijl te vinden voor jouw appartement of woning!

Go big and go home

Wil je het rigoureus aanpakken? Heb je een volle spaarrekening en heb je behoefte aan een grotere leefruimte? Denk dan eens na over een heuse tuinkamer, aan je woonkamer vast. Het is een glazen serre, als verlenging van je woonkamer. Zo zit je binnen én buiten, tegelijkertijd. Gebruik grote openslaande deuren, zodat je in hartje zomer kan genieten van het heerlijke weer. Zie je op tegen de insecten die je komen verwelkomen? Dit is makkelijk te verhelpen met een Unilux plissé hordeur. Zo kan de deur open blijven, maar komen er geen insecten binnen. Het voordeel aan een Unilux plissé hordeur is dat het makkelijk te open en dicht gaat en ze in veel verschillende afmetingen beschikbaar zijn. Zo kan jij optimaal genieten van je nieuwe tuinkamer, zonder dat je ’s avonds op muggenjacht hoeft.

Ga voor nieuwe accessoires

Een kleine verandering kan zorgen voor een groot verschil. Je kan deze make-over geheel budgetproof doen, maar ook écht uitpakken. Denk aan meer groen in huis, andere kussens op de bank en leuke frutsels voor op de salontafel. Hou je van duurzaam en recyclen? Kijk dan eens rond bij de plaatselijke kringloopwinkel of ga voor natuurlijke materialen, zoals bamboe, jute en hout. Heb je meer met modern? De stijl Hotel Chic is helemaal in. Bij Hotel Chic worden veel donkere kleuren gebruikt, maar ook goud, marmer en velvet stoffen. Het geeft je dat welkome gevoel wanneer je een hotel in loopt, maar dan in je eigen huis.

Het voordeel aan deze vorm van make-over is dat je niet je werkkleding hoeft aan te trekken, je creativiteit mag laten gaan en dat het niet je complete spaarrekening zonder saldo laat zitten.

Verven maar!

Ja, je mag je verfkleding aantrekken en Pinterest afstruinen naar mooie inspiratiebeelden. Ga je voor een nieuwe kleur op de muur? Er zijn allemaal variaties mogelijk. Je kan voor één accentmuur gaan met een aanwezige kleur, maar je kan er ook voor kiezen om alle muren onder handen te nemen. Je ziet steeds vaker dat er wordt gespeeld met kleuren, ook op de muur. Verf niet de gehele muur, maar probeer eens tot de helft. Zo krijg je een lambrisering effect zonder dat er in de muur moet worden getimmerd.

Voor inspiratie, bekijk ook eens de mogelijkheden met een tiny house!

Witte muren zijn verleden tijd, eigenlijk is geen enkele kleur verkeerd

We zien steeds meer warme aardetinten en mooie terracotta kleuren, maar de hippe seventies kleuren, zoals terracotta muurverf zijn ook terug van weggeweest. Kies voor een kleur die jij mooi vindt, het is tenslotte jouw huis.

Tip: als je het interieur van een huis klaarmaakt om te schilderen, vergeet dan het plafond niet! Bovendien hebben plafondverlichting en ventilatoren onderhoud nodig. Verwijder de ventilatorbladen en leg plastic over de armatuur. Verwijder de lamp van inbouwlampen en laat de sierlijst rond de armatuur iets zakken. Maak het deksel los en bedek het dan met plastic tape.