Wat doe jij om de veiligheid op jouw bouwplaats te bevorderen?

Artikel delen

Een veilige werkomgeving is voor arbeidskrachten essentieel om hun werk goed uit te voeren. Zeker in de bouw, want waar met zware materialen, op hoogte en met machines wordt gewerkt, zijn nu eenmaal risico’s. Daarom is controle en bewustwording creëren belangrijk. Maar geen bouwplaats is gelijk, dus hoe waarborg je te allen tijde de veiligheid van je arbeidskrachten? Door bescherming goed te regelen en daar biedt BouWatch de juiste oplossingen voor.

Een dame die op haar telefoon kijkt.

Bouwplaatsregistratie

Veiligheid begint natuurlijk met weten wie er op jouw bouwplaats aanwezig is. Maak daarom gebruik van Bouwplaats Check-in, één van de grootste registratiesystemen binnen de bouw. Duidelijke software, eenvoudig te bedienen en eventueel uit te breiden met tourniquets en/of QR-codes om de aanwezigheid te registreren.

Snel kunnen schakelen bij calamiteiten

Snel handelen en hulp inschakelen bij calamiteiten is essentieel om schade te voorkomen of te beperken. De Protect-dienst van het bedrijf biedt hiervoor de oplossing. Een persoonsalarmeringssysteem, waarmee werknemers met een druk op de knop alarm kunnen slaan. Waar en wanneer dan ook. Het alarmeringssysteem staat in direct contact met de meldkamer, waardoor de juiste hulp snel wordt ingeschakeld. Het maakt niet uit of het jouw eigen personeel betreft of dat van jouw onderaannemer, met onze oplossingen voor preventie en bescherming op het werk speel je altijd op veilig.

Brandalarm

Brand op de bouwplaats! En nu?

Veiligheid op de bouwplaats heeft de hoogste prioriteit bij de meeste aannemers. Toch gebeuren er incidenten, soms met grote gevolgen. In veel gevallen blijkt dat het alarmeren en informeren van de medewerkers niet goed geregeld is. Want hoe kan je iemand op de 10de verdieping snel laten weten dat er wat aan de hand is?

Met het EN54-gecertificeerde draadloze brandmeld- en ontruimingssysteem WES heeft BouWatch de perfecte oplossing en kun je jouw medewerkers snel waarschuwen. Het systeem is modulair uit te breiden en volledig autonoom met een accuduur van 3 jaar.

Met de ontruimingsmelders kan snel alarm geslagen worden. De geïntegreerde sirene en flitser zorgen ervoor dat iedereen wordt gewaarschuwd. Er is zelfs een speciale knop waarmee er direct een melding naar de BHV’er gestuurd kan worden!

De draadloze rookmelders zijn speciaal ontwikkeld voor de bouw. Dus je hoeft niet bang te zijn dat er direct een melding komt als er geboord wordt. Kortom: een systeem dat jouw bouwplaats weer een stuk veiliger maakt!

BouWatch. Voortgang bewaakt.

 

BouWatch
www.bouwatch.nl