Halve vulblokken voor kanaalplaatvloeren voorkomen valse spouw

Artikel delen

Kanaalplaatvloeren worden veel toegepast in de woning- en utiliteitsbouw. De platen worden gemaakt van prefab voorgespannen beton, waarin holle kanalen zijn aangebracht. Deze kanalen maken de platen lichter zonder dat ze veel van hun sterkte verliezen. Door de hoge eisen op het gebied van luchtdichtheid ontwikkelde Celdex Airseal Vulblokken, als luchtdichting van kanaalplaatvloeren. Deze vulblokken zijn toepasbaar voor alle type kanaalplaatvloeren. Ze voorkomen warmte-, lucht- en energieverlies en bieden tevens bescherming tegen vocht, ongedierte en geluid. Airseal Vulblokken zijn weersonafhankelijk, eenvoudig en snel te verwerken.

Halve vulblokken voor kanaalplaatvloeren

Door vraag vanuit de markt heeft Celdex onlangs de Airseal Vulblokken doorontwikkeld. In een volledige set Vulblokken zitten nu namelijk standaard twee ‘breekblokken’. Deze kunnen desgewenst op de perforatie afgebroken worden. De ‘breekblokken’ dienen ter plaatse van de kopgevel als luchtdichting van het gat tussen de gezaagde kanaalplaatvloer (pasplaat) en de isolatie. Hiermee wordt voorkomen dat door een valse luchtspouw achter de isolatie een enorme vermindering aan isolatiewaarde optreedt. Als dit niet nodig is, kunnen ze altijd als ‘normale’ Vulblokken worden toegepast.

Ook heeft Celdex het kelknaadblok geïntroduceerd. Deze blokken hebben een speciale vorm die de kelknaad op de kopse uiteinden afdicht. Het kelknaadblok klemt goed vast, waardoor de kelknaad makkelijk kan worden aangestort.

De breek- en kelknaadblokken worden gratis bij een set Airseal Vulblokken meegeleverd. Airseal Vulblokken maken onderdeel uit van het Dichtgarant concept voor luchtdicht bouwen en zijn terug te vinden in het Celdex Dichtgarant Detailboek, waarin meer dan 50 standaarddetailleringen zijn opgenomen.

Celdex
celdex.nl