Nieuwbouwappartementen in studentenstad Amsterdam

Artikel delen

Het kost studenten en net afgestudeerden veel moeite om een geschikte woonplek te vinden in Amsterdam. Desondanks is Amsterdam studentenstad nummer 1. OurDomain Amsterdam South East, biedt hen uitkomst. Over de komende jaren wordt Holendrecht Centre getransformeerd tot een campusgebied met appartementen voor studenten, young professionals, starters en samenwoners.

Bouwplaats ourdomain holendrecht van boven

In Amsterdam-Zuidoost, ontwikkelt Blauwhoed in opdracht van Greystar en in samenwerking met de gemeente Amsterdam ruim 1.550 hoogwaardige nieuwbouw studio’s en appartementen, waarvan ruim 950 bestemd zijn voor studenten. Hier kunnen zij met gelijkgestemden wonen in appartementen die van alle gemakken zijn voorzien.

De 1.559 appartementen zijn verdeeld over drie gebouwen. Er komen diverse voorzieningen, zoals horeca en een supermarkt, waar zowel bewoners als omwonenden gebruik van kunnen maken. Het openbaar toegankelijke, groene binnengebied tussen de drie gebouwen biedt een looproute van en naar Station Holendrecht én een fijne plek voor ontspanning en ontmoeting.

Transformatie

Holendrecht Centre is het grootste leegstaande kantoorgebouw van Amsterdam. De transformatie van dit gebouw naar een campusgebied met 1.500 appartementen en andere verblijfsfuncties is van grote waarde voor het huidige kantoren- en bedrijventerrein Amstel III. Dit monofunctionele gebied verandert de komende jaren in een moderne stadswijk.

Een bijzonder detail van dit omvangrijke project is de buitengevel. Deze wordt separaat geproduceerd in een fabriek in Duitsland. Voor de wijze van bouwen is een combinatie gekozen van klassieke en moderne bouwmethodes.

Ourdomain Holendrecht in aanbouw

Sika oplossing

Gevel project OurDomain HolendrechtVanwege een langdurige samenwerking, het vertrouwen in de leverancier en hun unieke producten, heeft de contractant Seal Force BV een compleet assortiment Sika-producten gekozen voor dit grootschalige project. SikaHyflex®-250 Façade wordt gebruikt voor het afdichten van de gebouwschil om een optimale beveiliging voor waterdichtheid in hoogbouwconstructies te bieden vanwege de krachtige bewegingsmogelijkheden. Sika Boom® Control en SikaBond®-TF plus N voor het verlijmen van de membranen zorgen voor een luchtdichtheid. De Sikasil® C werd gebruikt om alle badkamers en sanitaire voegen af te dichten en Sika leverde Sika Boom®-400 Fire voor verschillende brandwerende toepassingen om compartimentering te creëren.

Betrokken partijen
Opdrachtgever: Greystar
Projectontwikkelaar: Blauwhoed
Architect: OZ (stedenbouwkundige & architect) en Karres en Brands ( landschapsarchitect )
Hoofdaannemer: Bouwcombinatie Holendrecht (twee VolkerWessels bouwbedrijven)
Applicateur: Seal Force BV
Overigen: Gemeente Amsterdam

Sika
sika.com