“De kracht van een groep zit hem in de samenwerkende leden”

Artikel delen

Paul Vermeulen, algemeen directeur van de Havebo Groep uit Den Dolder, kijkt uit naar de komende editie van de BouwBeurs. “Ik verheug me erop om onze relaties daar te ontmoeten en ze te laten kennismaken met onze nieuwe huisstijl, maar vooral met het nieuwe élan waarmee we naar buiten treden. We laten zien dat Havebo Groep echt een groep is. Een groep met leden die samen de toegevoegde waarde leveren waar wij trots op zijn.”

Buitenwerk

“De Havebo Groep heeft het afgelopen jaar gebruikt om haar identiteit eens goed tegen het licht te houden”, vertelt Vermeulen. “Wie zijn wij nu eigenlijk en wat kunnen onze relaties specifiek van ons verwachten? Kort samengevat zou je kunnen zeggen dat we in antwoord op die vragen vooral werk hebben gemaakt van onze identiteit als groep. Gek genoeg doe je dat dan ook door de groepsleden individueel meer in het spotlicht te zetten. Daar horen een nieuwe huisstijl, een frisse beursstand, nieuwe websites en nieuw élan bij.”

Werkmaatschappijen

“Bij de naam Havebo Groep denkt men van oudsher aan een vloerenleverancier. Daarnaast heeft ons tweede merk, Havebo Montage, de afgelopen twee jaar ook meer bekendheid gekregen. Maar een groep met maar twee leden is misschien wat karig”, lacht Vermeulen. “Toen we daar eens goed over nadachten, kwamen we tot de conclusie dat we onszelf kleiner maakten dan we zijn. Ons bedrijf heeft drie heel duidelijk te onderscheiden werkmaatschappijen, elk met hun eigen activiteiten, met daaromheen een schil die alles bij elkaar brengt. Die schil is Havebo Groep en de activiteiten zijn Havebo Vloeren, Havebo Montage en Verbocon Engineering. Een uitgangspunt van waaruit we gemakkelijk verder kunnen en willen groeien.”

kantoorwerk

Meer dan vloerenleverancier die inkoopt en verkoopt

“De activiteit van Havebo Vloeren is waar we groot mee zijn geworden: het leveren van vloeren via de bouwmaterialenhandelaren. Dat lijkt misschien rechttoe rechtaan, maar wij zijn meer dan een eenvoudige leverancier die inkoopt en verkoopt. Zo treden we voor een aantal producenten op als exclusieve leverancier die voor populaire producten, zoals de Combinatievloer, een aanzienlijke voorraad aanhoudt. Bovendien gebruiken we onze ervaring, die inmiddels 44 jaar beslaat, om ervoor te zorgen dat de aannemer, als eindklant, altijd een maakbare vloer krijgt. Getekend en berekend volgens bouwkundige en constructieve eisen en wensen, geleverd volgens een realistische, gegarandeerde planning.”

Relaties beter helpen

“Die extra diensten – constructief, bouwkundig en logistiek meedenken – levert Havebo Vloeren standaard mee vanuit Havebo Groep. Maar ook Havebo Montage maakt gebruik van die gezamenlijke kennis om relaties beter te helpen. Die relaties zijn vooral vastgoedbeheerders zoals woningcorporaties die voor de opgave staan hun woningen snel te verduurzamen. Havebo Montage is erop ingericht om meerdere woningen seriematig te voorzien van nieuwe renovatievloeren. Gemonteerd door zorgvuldig geselecteerde partners, die vakkundig en snel werken. De corporatie heeft van de selectie van de juiste vloer tot en met de oplevering te maken met slechts één contactpersoon van Havebo en de bewoners kunnen binnen de kortst mogelijke doorlooptijd hun huizen weer in.”

Projecttekenaars leveren een onmisbare bijdrage

“We laten zien dat Havebo echt een groep is.”

Paul Vermeulen: “We laten zien dat Havebo echt een groep is.”

“Het woord tekenen is al een keer gevallen en dat brengt me bij de werkmaatschappij die nog niet aan bod is gekomen: Verbocon Engineering”, vervolgt Vermeulen. “Onder die naam zetten we onze tekenkamer in de markt. Onze projecttekenaars leveren een onmisbare bijdrage aan de dienstverlening van de Havebo Groep. Samen met het bedrijfsbureau brengen zij de inhoudelijke kennis in die onder onze constructieve, bouwkundige en planningsadviezen ligt. Daarnaast tekenen zij ook voor andere leveranciers in de markt.”

Nieuwe websites

“De afgelopen maanden heb ik bij een aantal relaties al een kleine tip van de sluier opgelicht, omdat ik het niet kon laten om alvast een stukje van de nieuwe huisstijl te laten zien. De BouwBeurs 2023 is de perfecte gelegenheid om echt los te gaan met ons nieuwe verhaal. Vanaf begin februari zijn dan ook onze vernieuwde websites online. Iedereen die ik niet in de Jaarbeurs zie, nodig ik van harte uit om ons online te bezoeken.”

Havebo Groep
www.havebogroep.nl
Standnummer 11.D002