Kingsize wandsysteem scoort op meerdere vlakken

Artikel delen

De Kingsize scheidingswand bestaat uit een kern van vlas aan weerszijden voorzien van een vezelversterkte gipsplaat. De ‘XL’ wand scoort niet alleen hoog op snelheid, maar ook op duurzaamheid en milieukosten. Uit onderzoek van NIBE komt naar voren dat vlas vaak beter scoort dan gemiddeld voor het milieu. Met deze ontwikkeling speelt Faay in op de huidige uitdagingen in de bouwwereld. Versnelling van de woningbouw, personeelstekort, logistieke uitdagingen én duurzaam bouwen.

Kingsize wanden bestaan uit een vlaskern, die aan weerskanten is voorzien van een vezelversterkte plaat en kunnen tot wel 4,5 m geleverd worden. Sleuven voor buizen, leidingen en elektradozen, verjongingen en andere frezingen worden in de fabriek reeds geïntegreerd. Alles is van tevoren afgestemd. Deze slimme manier van produceren vergroot niet alleen de bouwsnelheid, maar vermindert ook de arbeid op de bouwplaats, minimaliseert de transportbewegingen in de woonwijk, wat weer leidt tot minder CO2 uitstoot.

Kern van vlas

Het vlas in de kern is een natuurlijke grondstof die hernieuwbaar en herwinbaar is en bovendien lokaal te telen. Vlas neemt tijdens de teelt CO2 op en zet dit om in zuurstof (580 kilogram CO2 per kubieke meter wand).

BIM zorgt voor efficiency

Met de Kingsize-wand richt Faay zich meer op de conceptuele projecten en cascobouw. De wanden worden per project op maat gemaakt. Door de inzet van BIM-modellen en het vooraf definitief vaststellen van tekeningen verloopt de fabrieksmatige productie van de wanden snel en nauwkeurig. Doordat een vaste maatvoering hiermee is gewaarborgd, worden faalkosten in een later stadium voorkomen.

Met een lage mki en uitstekende bouwfysische eigenschappen zijn FAAY Kingsize wanden de juiste oplossing voor efficiënt, kostenbesparend en conceptueel (her)bouwen.

FAAY
www.faay.nl