Sneller, goedkoper en duurzamer bouwen? Het kan!

Artikel delen

Nederland staat voor een enorme bouwopgave. Tot 2030 zijn er jaarlijks zo’n honderdduizend nieuwe (betaalbare) woningen nodig. Miljoenen bestaande woningen en andere gebouwen moeten in hoog tempo gerenoveerd worden om de klimaatdoelen van Parijs te halen. En ook de bouw als sector heeft de opdracht om te verduurzamen door zo slim, schoon en circulair mogelijk te bouwen. Ondertussen maken de stikstofproblematiek, de beperkte ruimte om (binnenstedelijk) te bouwen, het tekort aan bouwpersoneel en de steeds strengere wet- en regelgeving op het gebied van kwaliteit en brandveiligheid het er niet eenvoudiger op.

xella

Sneller, goedkoper en duurzamer bouwen

Xella heeft een antwoord op al deze uitdagingen. Want met hun bouwoplossingen krijg je alles wat je nodig hebt om sneller, goedkoper en duurzamer te bouwen. Dat begint al bij de fabricage van de producten: deze worden gemaakt van natuurlijke en ruim voorradige grondstoffen, in een milieuvriendelijk productieproces. Vervolgens laten de blokken, elementen en panelen zich eenvoudig, snel en voordelig verwerken, ondersteund door tal van slimme bouwtechnische, digitale en logistieke services voor een nóg efficiënter en duurzamer bouwproces. En tot slot beschikken de producten over materiaaleigenschappen die ná de verwerking bijdragen aan minder energieverbruik en dus minder CO2-uitstoot.

Prefab bouwsystemen die nóg een stap verder gaan

Bovenop het standaard productassortiment biedt Xella ook complete bouwsystemen met industrieel geprefabriceerde elementen van kalkzandsteen en cellenbeton. Hiermee maakt het bedrijf het nog gemakkelijker om je bouwuitdagingen tot een succes te brengen. Omdat de elementen al op (groot)formaat worden aangeleverd en relatief licht van gewicht zijn, heb je minder (zwaar) materieel, transportbewegingen, handelingen én mankracht nodig. Zo ben je minder afhankelijk van beschikbaar personeel, minder overlastgevend in drukke binnenstedelijke gebieden en minder belastend voor het milieu. Een lichte elektrische kraan stoot nu eenmaal minder uitlaatgassen en stikstof uit dan een zware dieselmachine. Bovendien dalen de faalkosten omdat industrieel gefabriceerde bouwdelen onder geconditioneerde omstandigheden worden gemaakt en op de bouwplaats alleen nog maar hoeven te worden gemonteerd.

Xella
www.xella.nl