Dampopen afdekvlies voorkomt kromtrekken houten ondervloer

Artikel delen

Houtskeletbouw? Wees dan kritisch bij het beschermen van de houten ondervloer tijdens ruwbouw en afbouw. Vocht, vuil, gruis, stucgips, verf en latex leveren hinder op wanneer je aansluitend de zichtvloer gaat aanbrengen. Maar ja, je kunt niet zomaar élk afdekmateriaal op de houten ondervloer leggen. PrimaCover Evapo is een zelfklevend damp-open afdekvlies dat bijdraagt aan de vochtregulering van de ondergrond. Zo voorkom je het kromtrekken van de houten ondervloer.

Vloerbescherming

Een houten ondervloer ademt. Zou je de bovenzijde luchtdicht beschermen, dan blijft deze vochtiger dan de niet-afgedekte onderzijde en gaat het hout werken. Dit voorkom je door de ondervloer te beschermen met PrimaCover Evapo. Dit zelfklevend afdekvlies heeft een dampdoorlatendheid van 70gr/m2/24uur. Dat is voldoende om de ondervloer gelegenheid te geven om tweezijdig te ademen. Dat verhindert het kromtrekken ervan. Omdat dit afdekvlies zelfklevend is, kun je het bovendien niet alleen veilig toepassen op vloeren, maar ook op trappen.

Zichtvloeren

PrimaCover Evapo is er niet alleen voor de ondervloer van je houtbouwproject, maar ook voor de zichtvloeren en trappen die je afwerkt met keramische tegels, planken of parket. Deze bevatten altijd wel een zekere hoeveelheid vocht. Hout kan daardoor verstikken en zwart uitslaan. Bij keramische tegels zijn het de cementvoegen die het risico lopen om wit uit te slaan. Dat komt door de kalk in het uittredende vocht. PrimaCover Evapo laat de verse ondergrond doordrogen, terwijl jij sneller kunt starten met de volgende werkzaamheden. Een veilige manier om de bouwtijd te verkorten.

Primaverde BV
www.primacover.com