De rolstoelvriendelijke én waterkerende dorpel

Artikel delen

Een dorpel onder een badkamerdeur is noodzakelijk als waterkering, zeker als er slecht afschot van de vloer is. De traditionele hardstenen dorpel is echter een obstakel voor cliënten én zorgmedewerkers. VARI-STEPP is een Nederlands gepatenteerde uitvinding. Primair is het een waterkering, echter bij het passeren met een rolstoel deukt deze in en komt vervolgens na passage weer omhoog. VARI-STEPP is uitgebreid getest in een laboratorium en al vele ziekenhuizen en zorgorganisaties (voor ouderen, mindervaliden, etc.) hebben al jaren profijt van de innovatieve werking van VARI-STEPP.

Het probleem:

Een traditionele hardstenen dorpel bij een deurkozijn vormt een obstakel voor rollend verkeer.

  • Het is een obstakel voor rolstoelen, douchebrancards, tilliften, etc.
  • Het is een extra belasting voor zorgpersoneel, absoluut niet ergonomisch
  • Het is een struikelblok voor ouderen, met valgevaar en persoonlijk letsel tot gevolg

Dé oplossing:

VARI-STEPP is een waterkerende dorpel, maar geen obstakel doordat deze flexibel is.

  • Prima waterkering voor natte ruimtes, zoals badkamers, toiletten, etc.
  • Rolstoelvriendelijk omdat je er zonder moeite overheen rolt
  • Ergonomisch voor zorgpersoneel omdat dit geen kracht kost
  • Het verminderd de zorgkosten t.g.v. valincidenten aanzienlijk

VARI-STEPP kan toegepast worden als dorpel onder een deur, maar kan ook als douchehoek ingefraisd worden of als overgang naar balkon. Zowel in renovatie als in nieuwbouw. VARI-STEPP kan u daarbij met eigen monteurs compleet ontzorgen vanaf sloop bestaande hardstenen dorpel (het obstakel) tot het monteren van de innovatieve VARI-STEPP.

VARI-STEPP
www.vari-stepp.nl