Hoe beschermt deze nieuwe technologie zonneparken tegen koperdieven?

Artikel delen

De wereld van zonne-energie heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld. Het groeiende belang van duurzame energiebronnen heeft o.a. geleid tot een toename van het aantal zonneparken. Deze parken spelen een cruciale rol in onze overgang naar schonere energiebronnen. De ontwikkeling van zonneparken brengt echter ook uitdagingen met zich mee, waaronder een serieuze bedreiging – koperdiefstal.

Recente ontwikkelingen in de zonne-energiemarkt hebben geleid tot veranderingen in de vereisten die verzekeraars stellen aan de beveiliging van zonneparken. Het niet voldoen aan de beveiligingseisen kan leiden tot hogere premies of zelfs het verlies van dekking. Verzekeraars hebben hiermee directe invloed op de manier waarop klanten hun zonneparken beveiligen. Het dwingt hen om proactief te investeren in beveiligingstechnologieën om aan de gestelde eisen te voldoen.

Nieuwe technologieën voor de beveiliging van zonneparken

De beveiliging van zonneparken is een dure aangelegenheid. Vandaar dat we zien dat er naar alternatieve technologieën wordt gezocht. Een van deze nieuwe technologieën is Thermal Radar. Als marktleider rondom de beveiliging van zonneparken vinden ze het bij BauWatch belangrijk om deze grondig te testen. Daarom heeft het bedrijf besloten om een proeftuinopstelling op een zonnepark te bouwen waarin ze camerabeveiliging vergelijken met de opkomende technologie van Thermal Radar.

Wat is Thermal Radar?

Thermal Radar technologie combineert thermische camera’s met radartechnologie om een geavanceerd beveiligingssysteem te creëren. Er zijn echter nog geen langdurige gebruikerservaringen. Om er zeker van te zijn dat Thermal Radar dezelfde kwaliteit in beveiliging kan bieden als huidige camera oplossingen zal BauWatch de verschillen in de proeftuin onderzoeken.

Wat zijn de verschillen tussen Thermal Radar en traditionele beveiligingssystemen?

Bij het gebruik van camera’s worden dode hoeken aangepakt met dode hoekcamera’s. Thermal Radar wordt geplaatst in het midden van het zonnepark. De vraag is waar de dode hoeken zitten en of dit ondervangen kan worden. Een andere uitdaging is de reflectie van licht op zonnepanelen, wat valse alarmen of het niet detecteren van verdachte bewegingen kan veroorzaken. Het bedrijf onderzoekt wat voor effect dit heeft op de gevoeligheid van Thermal Radar, zelfs in situaties met sterke reflecties. Cruciaal is ook de vraag of Thermal Radar bewegingen onder de zonnepanelen, waar koperdieven vaak opereren, effectief kan detecteren.

Een proeftuin voor vergelijking van beveiligingsmethoden

Nieuwe technologieën ontwikkelen zich snel en helpen bij het optimaliseren van beveiligingsvraagstukken. Als innovatief bedrijf weten ze hier bij BauWatch alles van. Door het inrichten van de proeftuin kunnen ze de Thermal Radar testen en met de resultaten kan er een goede vergelijking gemaakt worden tussen bestaande technologieën zoals camerabeveiliging en nieuwe technologieën zoals Thermal Radar.

BauWatch
www.bauwatch.com