Tref jij wel genoeg maatregelen omtrent brandveiligheid?

Artikel delen

De afgelopen jaren hebben schokkende branden zoals in de Notre-Dame in Parijs, de Londense Grenfell Tower en grote veestallen in eigen land de aandacht voor brandveiligheid behoorlijk aangewakkerd. En dat is niet ten onrechte, want zelfs in een goed gereguleerd land als Nederland laat de organisatie en borging van brandveiligheid nog vaak te wensen over. Wat ontbreekt is voldoende bewustzijn over brandveiligheid, eenduidige wet- en regelgeving, goede handhaving en vooral ook een centrale regie.

Cellenbeton

Bij Xella heeft brandveiligheid de hoogste prioriteit bij de ontwikkeling van bouwoplossingen. Daarom gaat het bedrijf graag zo vroeg mogelijk in het bouwproces aan tafel met opdrachtgevers, architecten en constructeurs om de brandveiligheid al in de ontwerpfase te borgen. BIM speelt hierbij een belangrijke rol, omdat hierin brandwerende bouwcomponenten en eventuele compartimentering direct zichtbaar zijn. Zeker met de toenemende elektrificatie van de samenleving (zonnepanelen, elektrische auto’s en fietsen) en de aangescherpte PGS-richtlijnen voor de opslag van gevaarlijke stoffen is een goede samenwerking op brandveiligheidsgebied van cruciaal belang. Laat je inspireren door onze projectcases, klantverhalen en nieuwsartikelen over dit onderwerp.

Een veilige keuze voor veeleisende bedrijfsruimten

Een bedrijfsbrand is niet altijd te voorkomen. Maar je kunt wel maatregelen treffen om brand en schade beheersbaar te houden áls het gebeurt. Dat is precies wat Hebel Brandwanden doen. Ze voorkomen dat een brand overslaat naar naastgelegen ruimtes en behouden ook bij extreme hitte hun constructieve eigenschappen. Daarnaast is Hebel cellenbeton warmte-isolerend en -accumulerend, dus ideaal voor productie- en opslagruimten waar hoge eisen gelden voor de conditionering van het binnenklimaat.

Brandcompartimentering

Hebel Brandwanden zijn bij uitstek geschikt om bedrijfshallen, logistieke centra en productiebedrijven onder te verdelen in brandcompartimenten, om zo branddoorslag en -overslag tegen te gaan. Door compartimenteren kun je ook verschillende functies binnen het bedrijf scheiden en veiligstellen. Hierdoor voorkom je dat een brand in bijvoorbeeld de opslag ook direct de kantoren of productieruimten treft.

De industriële bouwoplossing voor brandveilig compartimenteren

Hebel Brandwanden zijn prefab grootformaat panelen van gewapend cellenbeton voor het snel, licht én brandveilig bouwen en compartimenteren van bijvoorbeeld distributiecentra en bedrijfshallen. Het materiaal is onbrandbaar en overtreft met een brandwerendheid van 360 minuten zes keer de norm van het Bouwbesluit. Xella adviseert en ondersteunt je in het gehele bouwproces, van engineering en werkvoorbereiding tot vakkundige montage.

Xella
www.xella.nl