Hergebruik schakelmateriaal

Artikel delen

De inzet van duurzame recyclebare materialen in productieprocessen is tegenwoordig steeds gebruikelijker. Met de introductie van de nieuwe serie schakelmateriaal, Busch Art-Linear®, speelt Busch-Jaeger hierop in. Dit schakelmateriaal bestaat uit gerecycled materiaal; tot wel 98% voor de zwarte productserie.

Gerecycled materiaal

Gerecyclede materialen dienen weer als grondstof in de fabriek.

Busch-Jaeger, onderdeel van de ABB-groep, haalt haar eigen schakelmateriaal terug uit de Nederlandse markt voor hergebruik. Dit gebeurt in samenwerking met ervaren partner Circolektra. Bij dit circulaire initiatief worden al sinds begin 2023, samen met ABB, groepenkasten ingezameld voor hergebruik. Circolektra sorteert de ontvangen producten met hulp van sociale werkplaatsen.

De metalen en thermosets worden aan het einde van de levensduur in Nederland gerecycled. Zo worden bijvoorbeeld de thermoplasten vermalen tot korrels, teruggestuurd naar de fabrikant en dienen zij weer als grondstof in de fabriek. Zo neemt Busch-Jaeger haar verantwoordelijkheid in het terughalen en hergebruiken van haar eigen producten en sluit zij de kringloop door eigen producten aan het einde van de levensduur op te nemen in de grondstofketen.

Naast dat Circolektra het Busch-Jaeger schakelmateriaal inzamelt, kan ook het schakelmateriaal van  andere fabrikanten op de Nederlandse markt ingezameld en op dezelfde manier verwerkt worden.

Busch-Jaeger
https://busch-jaeger.nl
https://circolektra.nl/