HOUTBOUW: platform voor innovatieve oplossingen

Artikel delen

Van dinsdag 14 mei tot en met donderdag 16 mei 2024 vindt weer de vakbeurs HOUTBOUW plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Naast veel exposanten is er ook een kennisprogramma. De vakbeurs is bij tijdige voorregistratie gratis toegankelijk voor zakelijke bezoekers. Er is zowel aandacht voor hout, biobased en hybride bouw.

Impressiefoto houtbouwbeurs

Het aandeel hout in de bouw groeit. Er ligt een grote woningbouwopgave, waarbij ook duurzaamheid en circulariteit steeds belangrijker worden. Daarnaast is er grondstoffen schaarste en moeten we de CO2-uitstoot flink reduceren. Ook welzijn en gezondheid zijn belangrijk en we zien de opkomst van industrieel bouwen. Al die opgaven maken biobased hout- en hybride bouw een zeer aantrekkelijk bouwmethode.

Nieuw is houtbouw niet. Toch zal er een nog heel wat geïnnoveerd, vernieuwd en omgedacht moeten worden, voordat sprake is van structurele groei in de toepassing ervan. Ook het kennisniveau in Nederland zal een groeispurt moeten maken. De vakbeurs HOUTBOUW gaat daarbij helpen.

HOUTBOUW vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurzen Renovatie & Transformatie (over efficiënt en omgevingsvriendelijk renoveren) en MONUMENT (over gebouwd erfgoed). Ook deze vakbeurzen zijn ondergebracht in de Brabanthalen. Met één ticket kan men kosteloos ook die vakbeurzen bezoeken en andersom.

Foto Houtbouw BEURS

Brede scope

HOUTBOUW is de enige vakbeurs in Nederland die zich volledig richt op dit thema. Het evenement kenmerkt zich verder door z’n overwegend praktische inslag, waarbij directe toepasbaarheid van kennis en oplossingen centraal staat. Geen theoretische vergezichten dus, maar onderwerpen als:

  • CLT, OLT, DLT en BLC.
  • Gebouwschil.
  • Modulaire en prefab bouw.
  • Constructieve houtbouw.
  • Circulair gebruik.
  • Biobased materialen.
  • Composieten.
  • Bevestigings- en verbindingstechnieken.
  • Verduurzaming en onderhoud.

Foto Houtbouw beursvloer

Highlights Programma Houtbouw

Podium HOUTBOUW

 • Dinsdag 14 mei, 11:00 – 12:30 uur: Opening vakbeurs Houtbouw, met keynote spreker Pablo van der Lugt en een aansluitende talkshow.
 • Woensdag 15 mei, 13:00 – 13:30 uur. Op naar Net Zero met Woonconcept Aer.
 • Woensdag 15 mei, 14:00 – 15:30 uur. Koplopers CLT houten woningbouw. Zie ook artikel ‘Houtbouw biedt veel kansen voor (sociale) woningbouw’, in deze uitgave.
 • Donderdag 16 mei: 14:00 – 15:30 uur. Olympisch optoppen met biobased! Zie ook artikel ‘Houten optopper voor naoorlogse wooncomplexen’, in deze uitgave.

Voor het volledige programma: kijk op houtbouwbeurs.nl.

Houtbouw beurs

Praktische informatie

U vindt HOUTBOUW in Hal 1.
Openingstijden:

Dinsdag 14 mei: 10:00 tot 17:00 uur
Woensdag 15 mei: 10:00 tot 17:00 uur
Donderdag 16 mei: 10:00 tot 17:00 uur

Website: houtbouwbeurs.nl
Via de website kunt u zich voor registreren.

Houtbouw Logo

#image_title