Hoe werkt verzekerde garantie van gevels?

Artikel delen

Door het afsluiten van een verzekerde garantie bij Stichting Gevelgarantie bent u gegarandeerd van kwaliteit en financiële zekerheid. Mocht er in de eerste 10 jaar na oplevering van een gevel een probleem ontstaan, dan komt u niet in een langdurig touwtrekken over de verantwoordelijkheid terecht, maar klopt u aan bij Stichting Gevelgarantie. Zij zorgen voor een onafhankelijke derde die de schade beoordeelt en het herstel regelt. Dat is onbezorgd samenwerken.

Wat zijn de voordelen?

Door het afsluiten van een verzekerde garantie bij Stichting Gevelgarantie bent u gegarandeerd van kwaliteit en financiële zekerheid. Mocht er in de eerste 10 jaar na oplevering van een gevel een probleem ontstaan, dan komt u niet in een langdurig touwtrekken over de verantwoordelijkheid terecht, maar klopt u aan bij Stichting Gevelgarantie. Zij zorgen voor een onafhankelijke derde die de schade beoordeelt en het herstel regelt. Dat is onbezorgd samenwerken.

 

Hoe werkt het?

Tijdens de bouw laat Stichting Gevelgarantie onafhankelijke inspecties uitvoeren. Het werk wordt kritisch onderzocht en de gevel wordt alleen goedgekeurd wanneer deze aan alle standaarden voldoet. Mocht er onverwachts toch schade ontstaan in de komende 10 jaar, dan kunt u aankloppen bij Stichting Gevelgarantie. De schade wordt dan beoordeeld door een onafhankelijke derde en vervolgens betaalt Stichting Gevelgarantie het herstel. Hierdoor kunt u buitengevelisolatie volledig risicoloos uitbesteden aan afbouw- en stucadoorsbedrijven die deelnemer zijn van Stichting Gevelgarantie.

Zonder winstoogmerk

Stichting Gevelgarantie is een brancheorganisatie zonder winstoogmerk, daar plukt u de vruchten van. Voor een klein percentage van de netto aanneemsom heeft u de zekerheid van minimaal 10 jaar een kwalitatieve gevel. Het doel van de stichting is om door kwaliteit en financiële zekerheid de branche te ondersteunen.

Kies een afbouw- of stucadoorsbedrijf dat is aangesloten

Op www.stichtinggevelgarantie.nl/deelnemers vindt u een overzicht van alle deelnemers van Stichting Gevelgarantie. U kunt daar een keuze maken voor een bedrijf waar u graag mee wil samenwerken.