Klimaatsysteem met dikte van 18 mm bespaart tijd

Artikel delen

Voor lage temperatuur cv-systemen en hoge temperatuurkoeling is het Rihocell klimaatsysteem een efficiënt afgiftesysteem met een geringe opbouwhoogte van slechts 18 mm, afhankelijk van de toepassing. Bovendien bespaart u veel installatietijd want het systeem is al voorzien van de juiste sleuven voor montage van het leidingwerk. Het vastzetten van de leidingen is niet meer nodig, de leidingen zitten direct vast en zitten op de juiste legafstand.

Het Rihocell klimaatsysteem is een eenvoudig maar zeer effectief droogbouwsysteem voor duurzaam koelen en verwarmen. Het systeem bestaat in de basis uit 18 mm gipsvezelplaten voorzien van sleuven, waarin de kunststof aluminium kernleidingen worden gelegd (of reeds zijn opgenomen).
Door het directe contact tussen de leidingen en de vezelplaten is zowel een snelle warmte/koude overdracht, alsmede een efficiënte warmteopbrengst gegarandeerd. Dit resulteert in een behaaglijke stralingswarmte, hoog comfort en het bespaart energie.

Voor elke toepassing levert Riho Climate Systems een aantal standaard gipsvezelplaten. Daardoor is dit klimaatsysteem universeel inzetbaar voor vloerverwarming, koelplafonds en wandverwarming, en met name zeer geschikt voor houtskeletbouw en renovatie. Bovendien bij vloerverwarming in combinatie met parketvloeren en wandverwarming/-koeling in kleine ruimten waar niet voldoende verwarmend of koelend vermogen uit de vloer wordt gehaald, zoals in badkamers.

De afwerking is afhankelijk van de toepassing, voor bijvoorbeeld vloeren met een 10 mm gipsvezelplaat. In combinatie met het klimaatsysteem van 18 mm en een ondervloer van alufoam 3 mm of vilt 9 mm, resulteert dit in geringe opbouwhoogten van 31 – 37 mm. Daardoor is Rihocell zeer geschikt voor renovatieprojecten.

Rihocell
www.rihodomotica.nl