Gebr. Bodegraven komt met een aantal noviteiten op de BouwBeurs 2019.

Artikel delen

Van 4 t/m 8 februari is Gebr. Bodegraven wederom aanwezig op de internationale BouwBeurs in Utrecht. Kom informatie inwinnen over onze nieuwe (gratis) rekentool om rekentool te berekenen. Deze rekentool is reeds op onze site te vinden. Ook hebben we een aantal vernieuwde hoeken, verankeringen en innovatieve isolatiebevestigingen.

haakjes aan een muur

GB rekentool voor juiste kozijnverbinding
Ontwikkeld in samenwerking met NBVT

Als het om bevestigen van kozijnen gaat, geldt: wat voldeed, voldoet steeds vaker niet meer. Aanleiding voor ons om een rekenprogramma te ontwikkelen waarmee aannemers project specifiek de juiste bevestigingen kunnen bepalen.

De eenvoudige tool die wij hebben bedacht om aannemers en timmerfabrikanten wegwijs te maken, is uitgegroeid tot een echt rekenprogramma, ontwikkeld in samenwerking met de NBVT, de branchevereniging voor de timmerindustrie. De aannemerij kan in dit programma een stappenplan doorlopen om te bepalen welke kozijnverbindingen in welke specifieke situatie moeten worden gebruikt. Alles is helemaal rekenkundig onderbouwd en houdt rekening met de geldende normen en praktijkrichtlijnen zoals de KVT. Inspecteurs van SGT die inspecties uitvoeren letten hier op.

Voor de gebruiker geeft het rekenprogramma kortom een gedegen plan van aanpak. GB zal tijdens de beurs demo’s verzorgen en vragen beantwoorden over het rekenprogramma. Tevens kan men het zelf uitproberen. Het rekenprogramma is al te gebruiken op de website www.gb.nl.
Naast het rekenprogramma zal GB de vernieuwde isolatieplug Flex-5 laten zien. Deze plug is geschikt voor spouwankers Ø5mm in RVS A4. Ondanks de dikkere spouwverankering levert dit geen starre verbinding op tussen het binnenblad en buitenblad. Geschikt voor alle ondergronden en door de dikkere spouwverankering zijn er minder pluggen en spouwankers nodig per vierkante meter. Dit levert meer tijdwinst op wanneer men op hoogte bouwt door het gebruik van minder Flex-pluggen.

De afgelopen maanden zijn er in het hoekenprogramma diverse nieuwe hoeken bijgekomen. Dit om aan de vraag naar hoeken met een slobgat en gatenpatroon voor constructieplug en betonschroeven te voldoen. Deze productcombinaties laten we zien in bouwdetails.

Wij produceren al jaren onze hoeken in verzinkt staal en roestvast staal.

De laatste jaren worden steeds meer nieuwe hoeken/ productlijnen geproduceerd in staal met Zink Magnesium(ZM). ZM heeft door de kathodische werking een herstellende bescherming op de onbewerkte snijkanten van de producten en heeft een hogere corrosiewerende eigenschap dan verzinkt staal. Over deze nieuwe ontwikkeling op materiaal gebied praten we u graag bij.

Heeft u meer vragen over onze producten, oplossingen en service?

Graag tot ziens.