Glasplein

Artikel delen

De glasbranche presenteert zich door middel van het GlasPlein in Hal 10 op de BouwBeurs. Op dit plein worden de verschillende mogelijkheden en aspecten van glas gepromoot. Er zijn productpresentaties en korte workshops. Ook is er aandacht voor de werkgelegenheid in het glas voor zij-instromers en scholieren.

Hoog Catharijne Poortgebouw door Saint Gobain Gevelbouw Arnhem. Foto: Utrecht.Nieuws.nl.

Dankzij de esthetische waarde van glas is het GlasPlein ook interessant voor architecten, woningbouwverenigingen, vastgoedbeheerders, technische ontwerp- en adviesbureaus bouwbedrijven en groothandelaren.

Glas Award 2019

Op donderdag 7 februari om 17.00 uur wordt de Glas Award 2019 uitgereikt. Ook is er een Innovatie Award en Aanmoedigingsprijs. Uit veertien inzendingen zijn eind november 2018 door de jury vijf nominaties voor de Glas Award gekozen. De genomineerde projecten en inzenders zijn:

  1. Amsterdam WTC Atrium Gebouw, project CMS door Noord Hollandse Glascentrale BV te Beverwijk.
  2. Focus Filmtheater door Alverre B.V. te Oldenzaal.
  3. Hoog Catharijne Poortgebouw door Saint Gobain Gevelbouw Arnhem.
  4. Nieuwbouw EPO door Saint Gobain Gevelbouw Arnhem.
  5. Solar Highways door Scheuten Glass Holding BV te Venlo.