Kruipruimteloos bouwen met EPS bekistingsvloer

Artikel delen

De Hectar funderingsvloer is een innovatieve en gepatenteerde EPS bekistingsvloer die wordt afgestort met (staalvezel)beton. De bekistingsvloer bestaat uit EPS randkisten en 2x 100mm EPS vloerplaten met een berekende druksterkte en hoge isolatiewaarde (Rc ≥ 5,5).

De Hectar funderingsvloer kenmerkt zich onder meer door het ontbreken van een verticale vorstrand. Deze wordt gevormd door de horizontale uitkraging van de randkist, waardoor de weg van de vorst tot onder de constructie groter is dan 80 cm. De randkist is zo ontworpen dat onder de buitengevels een versterkte strook beton is. Bij een gemetseld buitenblad worden in de randkist boven de betonneus nokken van speciaal ontwikkeld ultra-lichtbeton geplaatst. De oplegnokken zorgen voor een koudebrugvrije constructie.

Het systeem wordt met een waterkerende PVC kap aangeboden die bijdraagt aan een perfect waterdichte kimnaad. De waterkerende kap is een in het beton meegestort element dat door de lip aan de binnenzijde zorgt voor een permanente waterdichting. Oppervlakte- en eventueel grondwater dat tot de bovenzijde van de ruwe betonvloerhoogte stijgt, wordt door deze kap gekeerd.

Vuilwaterleidingen en de meterkastdoorvoeren worden in het zandbed ingegraven en gaan via de kortste weg naar buiten. In de bovenste laag van de EPS vloerplaten is het mogelijk om sleuven voor overige leidingen in te frezen. De vloer kan worden gefundeerd op staal of op palen. Bij een palenfundatie worden in de randkist prefab wapeningskorven gelegd. In combinatie met staalvezelbeton kan in weinig tijd een complete en hoogwaardige vloer worden gemaakt. Daar komt bij dat het materiaal snel leverbaar is en de kosten lager zijn dan bij een traditionele vloer met funderingsstroken.

Hectar
www.hectar.nl

Bezoek Hectar op BouwBeurs 2019, Hal 9, Stand B110