Verwarmingssysteem zonder ketel en radiatoren

Artikel delen

Entrasol presenteert CNT-IR verwarmingssystemen. Een verwarmingssysteem op basis van elektrische energie waarbij koolstofdeeltjes ter grootte van een miljardste meter elektriciteit geleiden. Deze weerstanden zijn in staat om elektrische energie om te zetten in warmte met een efficiëntie van bijna 100% met een infrarood- stralingsaandeel (IR) van 97%. “Onze CNT-IR-systemen zijn hierdoor meer dan 40% efficiënter dan de standaard toegepaste elektrische verwarmingssystemen.” De Entrasol systemen werken op 24 Volt.

De CNT-IR-verwarmingssystemen verwarmen eigenlijk op dezelfde manier als de zon. Daardoor worden comforttemperaturen sneller bereikt. “Met infraroodwarmte voelen mensen zich al bij kamertemperaturen van 18 tot 20°C comfortabel. Dit is ook goed voor de gezondheid: de kamerlucht blijft koel, is niet droog en wordt niet omhooggestuwd. Er ontstaat een aangenaam binnenklimaat.

Infrarood verwarming zorgt voor een gelijkmatige verwarming van de muren en voorwerpen in de gehele ruimte. ”

De laagspanningstechniek van 24 Volt is absoluut ongevaarlijk en maakt het mogelijk de warmtebanen zonder enig risico onder muur-, plafond- en vloerbedekkingen te plaatsen. “De installatie is bovendien zeer eenvoudig en makkelijk te combineren met zonnepanelen. Het product is doorboorbaar, af te knippen en vergt geen onderhoud. Omdat het gaat om slechts 24 volt is het inderdaad zeer veilig.”

Entrasol levert het volledige pakket (verwarming en randapparatuur) inclusief 10 jaar garantie.

Entrasol
www.entrasol.nl