Krachtige warmtepomp, compact formaat

Artikel delen

De Daikin Intergas Monobloc (Hybride 4KW) warmtepomp is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt, met beperkte ruimte. Daikin werkt met het R-32 milieuvriendelijke koudemiddel. Het Monobloc ideaal voor het verwarmen van kleinere (tussen)woningen en zeer stil in gebruik, is een mooi voorbeeld van ‘Het Nieuwe Verwarmen’.

Door een speciale klep is het Daikin Monobloc buitendeel voor 100% beschermd tegen bevriezing. De binnenopstelling is zeer compact met alleen een ketel in de hybride-vorm. Als Add-on is deze oplossing heel gemakkelijk te combineren met nagenoeg alle huidige CV-ketels (slechts plaatsing met 2 terug slag kleppen). Het buitendeel is goed te plaatsen op balkons, vanwege de beperkte ruimte die het inneemt.

En het rendement? De COP’s, gemeten door het KIWA tot 55˚C (radiator temperatuur), liggen boven de 4,5. Het Daikin Monobloc werkt nog prima bij temperaturen onder 0˚C. Ondanks zijn compacte vorm (735x910x285mm) heeft het Daikin Monobloc toch een zeer krachtig vermogen en nog een ISDE-subsidie van €1600,- . Dat maakt deze warmtepomp (ook wat aanschaf betreft) een mooie investering voor consumenten op weg naar verduurzaming van (oudere) woningen.

De installatie is erg eenvoudig vanwege het feit dat al het koudemiddel in een gesloten circuit is samengebracht in het buitendeel. Hierdoor hoeven slechts waterleidingen aangesloten te worden.

Daikin
www.daikin.nl