Ventilatie-oplossing voor appartementen

Artikel delen

Fresh-r ventileert alleen waar en wanneer het nodig is. Met de techniek die daarvoor het meest geschikt is. Zo combineert Fresh-r een vraaggestuurde ventilatiebox met een decentrale WTW en kamer-naar-kamer fans. De functie van de woonzone bepaalt welk type ventilatie het meest geschikt is. Hiermee werd de Mitros 100%GZNDWonen challenge gewonnen.

Dankzij de luchtvochtigheidmeter, zorgt Fresh-r dat het niet te droog of te vochtig wordt binnen. Te droge lucht leidt tot droge keel, huid, dat is niet comfortabel, maar te vochtige lucht is muf en stinkt. Daarbij houdt koude lucht minder vocht vast dan warme lucht. Als de temperatuur onder het dauwpunt komt, ontstaat condens. Dat leidt tot schimmel. De software die de ventilatie van Fresh-r regelt, houdt rekening met de dauwpunttemperatuur, waardoor schimmel geen kans krijgt.

Een Fresh-r ventileert 20 tot 120 m3 per uur. Perfect voor appartementen. Door koperen warmtewisselaar is de Fresh-r zo compact dat het in de buitenmuur past. Het is niet alleen ruimte die bespaard wordt met Fresh-r. Omdat er 80 – 90 % van de warmte wordt teruggewonnen, ook als het buiten vriest, is de warmtevraag veel kleiner. Hierdoor is een kleinere warmtepomp of minder infraroodverwarming nodig. Dat scheelt veel in de initiële investering en in de stookkosten per maand. Installatie kan is mogelijk in bewoonde toestand of bij mutatie. Het weinige onderhoud gaat ook gemakkelijk en kan ook door bewoners zelf uitgevoerd worden.

Fresh-r
www.fresh-r.eu