Veiligheidslaars beschermt kwetsbare wreef

Artikel delen

Breuken in een van de vijf botten van de wreef is veelvoorkomend voetletsel. Op het werk meestal veroorzaakt door zwaar gereedschap of andere materialen die op de voeten vallen. Genezing kan tot wel 8 weken duren en tot lang verzuim leiden met hoge kosten. In de Met-Guard veiligheidsschoenen van Steel Blue is aan de bovenkant onzichtbaar een extra versteviging ingebouwd.

Nieuw in dit assortiment is de waterdichte leren laars Heeler Met. Geschikt voor werk in een vochtige en natte omgeving en onder zware omstandigheden. Ook bij de Heeler Met vangt de wreefbescherming de schok op als iets zwaars bovenop de schoen valt. De laars blijft ondanks deze dubbele bescherming flexibel bij iedere beweging.

De Heeler Met is gemaakt van hoogwaardig waterbestendig leer met gestikte naden en waterdichte sealtape die de voeten drooghouden. De extra versteviging beschermt vanaf de tenen tot bovenaan de voet en is getest volgens de EN ISO 20345:2011 clausule 6.2.5 Waterbestendigheid. De laars doorstond met gemak de Dynamische Waterpenetratietest: minimaal 4800 keer doorbuigen onder water. De Heeler Met heeft een TPU-loopzool en beschermde stalen neus.

Alle schoenen van Steel Blue en dus ook de Heeler Met laars komen standaard met 100% comfortgarantie, inclusief de ritssluitingen. De koper mag de schoen 30 dagen uitproberen tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden. Wanneer hij in die maand merkt dat de nieuwe aanschaf niet als gegoten zit, dan ontvangt hij zijn geld terug of een nieuw paar gelijkwaardige schoenen, ongeacht hoe de schoenen eruitzien.

Steel Blue
www.steelblue.com/nl