Silicone coating helpt tegen veroudering van dakbedekking

Artikel delen

Om de veroudering van verschillende soorten dakbedekking op platte daken te stoppen is het mogelijk deze te voorzien van een coating. De Silicone Roofing TG dakcoating is zo’n coating en zorgt bij een dakrenovatie voor een naadloos, waterdicht en zonreflecterend dak. Dit nieuwe product van Global Paint Professional kan meteen over oude dakbedekking worden aangebracht.

Het geheim achter de duurzaamheid van de Silicone Roofing TG dakbedekking is de nieuwe Triple Guard Technology, die bestaat uit een combinatie van grondstoffen. Deze zorgen voor een optimale bescherming en duurzaamheid van de coating.

Zo vormt het siliconen bindmiddel er voor dat de dakbedekking, die blootgesteld wordt aan weersinvloeden zoals UV straling, warmte, zuurstof, niet kan degaraderen. Daardoor kan het dak bij regelmatig onderhoud langdurig meegaan.
Na het aanbrengen van de Silicone Roofing TG ontstaat er een 100% waterdicht membraan en is het bestand tegen stilstaand water. Deze waterdichtheid wordt bereikt door het silicone bindmiddel, waardoor een hydrofobe (waterafstotende) laag ontstaat.

Ten slotte zorgt de witte kleur van de coating dat de warmte van de zon weerkaatst en het dak minder warmte vasthoudt. Een zwart dakvlak kan opwarmen tot 80°C, een wit dakvlak wordt niet warmer dan 40°C. En dat heeft direct positieve gevolgen voor de binnentemperatuur onder het dak, die minder snel kan oplopen. Daardoor hoeven airco’s minder vaak aan. Eventuele zonnepanelen hebben ook voordeel bij het minder warme dak, want de opbrengst wordt verhoogd. Een ander bijkomend voordeel is dat het dakvlak minder uitzet en krimpt.

Silicone Roofing TG
www.siliconeroofingTG.nl