Geniaal digitaal: de nieuwe Metabo app met eenvoudige registratie, productinformatie en trillingscalculator

Artikel delen

Eenvoudiger is niet mogelijk: met de nieuwe Metabo app kunnen professionals hun machines snel registreren, ontvangen zo de verlengde garantie van 3 jaar en hebben alle technische informatie altijd binnen handbereik. Bovendien geeft een geïntegreerde trillingscalculator aan, hoelang gebruikers met een machine kunnen werken, zonder dat dit een gezondheidsrisico vormt.

Nürtingen, november 2019: De machinecode scannen en direct 3 jaar garantie ontvangen – dat kan met de nieuwe Metabo app. Dit nieuwe digitale hulpmiddel van de fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen maakt de registratie, evenals het zoeken naar machines en dealers nu eenvoudiger dan ooit tevoren. Een geïntegreerde trillingscalculator zorgt daarbij voor meer veiligheid. „Wij hebben de app ontwikkeld om professionals en dealers bij hun dagelijkse werk-zaamheden te ondersteunen. Daarbij was het voor ons bij de ontwikkeling heel belangrijk dat de app eenvoudig en intuïtief bediend kon worden“, zegt Nina Sternberg, projectleider van de afdeling Business Development van Metabo. Tot nu toe moest bij de registratie van machines het serienummer handmatig worden ingevoerd. Dankzij de Metabo app kan deze nu worden gescand: ge-woon met de smartphone de code op de verpakking van de machine scannen – en de machine is meteen geregistreerd. Daarvoor hoeft de machines niet eens te worden uitgepakt. Facturen kunnen gefotografeerd en daarna voor de regi-stratie van de machine geüpload worden en zijn zo bij reparaties snel bij de hand. Een overzicht in de app verschaft gebruikers informatie over de aan-koopdatum, het garantiecertificaat en de dealer.

Service gegarandeerd

Met de nieuwe app is de verwerking van diensten heel eenvoudig: „Ook dealers kunnen de machines van de professionele eindgebruiker gemakkelijk met de app registreren. Daarmee ontvangen dealers en gebruikers snel en probleem-loos een uitgebreide garantie van 3 jaar. Professionals hebben bovendien de mogelijkheid hun machines voor de Metabo All-In Service en de Metabo Full Service te registreren“, vertelt Sternberg. „De Metabo app betekent voor ons een belangrijke stap vooruit om onze diensten te digitaliseren. Wij hebben een doordacht en professioneel serviceconcept – en nu bieden wij ook digitaal de mogelijkheid“, zegt Steffen Präger, Business Development Manager voor ser-vice-concepten bij Metabo. De app zal continu met nieuwe functies worden uitgebreid. „Daarbij staat een ding voor ons centraal: de functies moeten ge-bruikers helpen om nog sneller en efficiënter te werken“, vult Sternberg aan.

Naar dealers en machines zoeken

Gebruikers kunnen via de app dealers in Nederland vinden. Ook LiHD-partners worden weergegeven, d.w.z. dealers die hun klanten extra voordelen en speci-fieke adviezen over de Metabo LiHD-accu-technologie bieden. Bovendien zijn in de geïntegreerde productcatalogus in de app alle Metabo machines met de bijbehorende technische details te vinden.

Dat is de moeite waard

Echter de app informeert gebruikers niet alleen, maar beschermt hen ook: een geïntegreerde trillingscalculator berekent snel en nauwkeurig hoeveel uur er met een machine gewerkt kan worden, zonder daarbij een gezondheidsrisico te vor-men. Daarvoor maakt de app gebruik van de opgenomen trillingswaarden van alle Metabo machines. Ook als de gebruiker met verschillende machines op een dag werkt, bepaalt de trillingscalculator in slechts enkele stappen het maximale aantal werkuren per machine. Ook met machines van andere fabrikanten kan rekening worden gehouden als de trillingswaarden daarvan bekend zijn. „Voor de berekening kiest men de betreffende machines en ziet dan direct hoeveel uur hij met de betreffende machines mag werken“, vertelt Sternberg. Een groene smiley betekent: geen enkel probleem. Metabo machines met een geïntegreerde Autobalancer zijn hier duidelijk in het voordeel: „Met de app kan men heel goed zien hoeveel deze functie eigenlijk uitmaakt en, dat hij in het belang van de klant werkt“, zegt Sternberg. De Metabo Autobalancer compenseert onbalans bij doorslijp- en afbraamschijven en de Metabo VibraTech-functie (MVT) ontkop-pelt tevens het handgreepgedeelte. Zo kunnen trillingen tot wel 50% worden verminderd.

De nieuwe Metabo app is in 21 talen per direct gratis verkrijgbaar in de Apple App Store en in de Google Play Store. Wie alleen de productcatalogus of de zoekfunctie voor het zoeken naar leveranciers wil gebruikt, hoeft zich niet te registreren. De informatie over onze machines en dealers is voor iedereen toe-gankelijk.

Machines registreren, naar machines of dealers zoeken en een betere bescher-ming bij het werk dankzij de trillingscalculator – dat alles biedt de nieuwe Meta-bo app. De app ondersteunt professionals en dealers bij hun dagelijkse werk en kan heel eenvoudig en intuïtief worden bediend.

Assistent bij het dagelijkse werk: met de nieuwe app van Metabo beschikt men nu in een handomdraai over alle informatie betreffende hun gereedschap.

Over Metabo

Metabowerke GmbH in Nürtingen is een traditionele fabrikant van elektrisch gereedschap voor professionele gebruikers op het gebied van metaal en -industrie, evenals de bouw en renovatie. Metabo staat voor krachtig accu-gereedschap en is met haar LiHD-technologie de toonaangevende aanbieder in het accusegment. Zo heeft Metabo haar visie met betrekking tot een snoerloze bouwplaats inmiddels gerealiseerd. De LiHD-technologie vormt bovendien de basis voor het accusysteem CAS (Cordless Alliance System), dat uit machines en elektrisch gereedschap van verschillende, branchespecifieke fabrikanten bestaat. Onder de merknaam Metabo wordt een volledig assortiment machines en toebehoren voor alle gangbare toepassingen, maar ook specifieke producten en systeemoplossingen voor speciale toepassingen aangeboden. Het programma van Metabo bestaat uit een omvangrijk assortiment accu-machines, naast machines met snoer en persluchtgereedschap. Metabo werd in 1924 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf, dat behalve op de locatie Nürtingen ook in het Chinese Shanghai produceert. 25 verkooporganisaties en meer dan 100 importeurs zorgen voor de internationale vertegenwoordiging. Wereldwijd werken er ca. 2.000 mensen voor Metabo. Ze hebben in het boekjaar 2018 (van april 2018 tot maart 2019) en omzet van 493 miljoen euro gerealiseerd. Meer over Metabo en haar producten vindt u op www.metabo.com.