Isolerend dakelement direct geschikt voor luxe plafondafwerking

Artikel delen

Bewoners van nieuwbouwwoningen wensen vaak strak afgewerkte plafonds. Traditioneel gezien dient men dan onder de isolatie eerst een regelwerk aan te brengen en vervolgens gipsplaten te monteren. Met Unidek Aero DeLuxe zijn deze extra stappen verleden tijd! Het isolerende dakelement is namelijk aan de binnenzijde al voorzien van een Fermacell-gipsvezelplaat. Na montage van Unidek Aero DeLuxe kan de binnenzijde dus direct worden afgewerkt. Dat bespaart materiaal én tijd.

Brandveilig dakelement

De huidige markt vraagt om hoge eisen als het gaat om brandveiligheid. Door de toevoeging van gipsvezel die direct aan de binnenzijde van het plafond zit, is de Unidek Aero DeLuxe een zeer brandveilig dakelement. Het element heeft de brandclassificatie B-s1, de hoogst haalbare klasse. Ter vergelijking: de meeste prefab kappen beschikken over Euroklasse D, conform de minimale eis in het Bouwbesluit. De s1 staat voor de hoeveelheid rookontwikkeling, waarbij de cijfers staan voor de mate van rook. Door het toepassen van Unidek Aero DeLuxe zal bij een brand de rookproductie gering zijn.

Geluidwerend en luchtdicht

Het dakelement is heel geluidwerend dankzij de gipsvezelplaat en is geschikt voor vrijstaande en geschakelde woningbouw. Bij vrijstaande woningbouw bieden de geluidwerende eigenschappen van Unidek Aero DeLuxe extra comfort met betrekking tot geluid van buiten. De Rw-waarde is 36 dB. De Ra-waardes voor spectrum 1 en 2 zijn respectievelijk 34 dB(A) en 29 dB(A).
Daarnaast heeft Unidek Aero DeLuxe, net als alle andere Unidek dakelementen, een goede luchtdichtheid, indien de elementen op de juiste manier en met de juiste luchtdichte toebehoren worden verwerkt. De toebehoren van Kingspan Unidek voldoen aan de hoogste klasse 3 (‘uitstekend’) voor luchtdichtheid.

Unidek
www.unidekdakelementen.nl