Compacte warmtepomp voor bestaande bouw

Artikel delen

Een lucht/water warmtepomp, waarbij het volledige koudemiddelcircuit in het buitendeel (4 kW) is opgenomen: dat is het nieuwe verwarmen zoals de Daikin Intergas Hybride Monobloc (R-32) warmtepomp laat zien. Deze warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en transporteert die de woning in via een wateraansluiting.

“Vooral voor jaren ’70 en ’80 woningen die al zijn na-geïsoleerd, maar nog wel met oude radiatoren verwarmen, is dit systeem ideaal. Zeker voor kleinere (huur)woningen tot 140m²”, zegt Jeroen Peeters, manager heating bij Daikin.
De compacte hybride schakelt automatisch tussen warmtepomp(A++), cv-ketel of een combinatie daarvan en zoekt zelf naar de meest energiezuinige modus, gebaseerd op de warmtevraag, actuele energieprijzen en de buitentemperatuur. Zo kan al tot 40% op de gaskosten worden bespaard.
De Daikin Intergas Hybride Monobloc kan zowel in geïntegreerde vorm, als add-on bij de huidige cv-ketel, ongeacht van welk merk, of in combinatie met een warmwatertank werken. De warmwatervoorziening verloopt standaard via de gasketel.
De investering is laag en bestaande (HT)radiatorsystemen hoeven vaak niet te worden aangepast. De ISDE subsidie hierop bedraagt: €1.600, incl. BTW. Ook de installatie is eenvoudig en kan snel dankzij de compacte afmetingen en de wateraansluitingen. Peeters: “Het buitendeel is erg stil en klein, zeer geschikt ook voor appartementen en balkons. Deze is speciaal voor de Nederlandse markt ontworpen.”

Daikin
www.daikin.nl