Lucht/water-warmtepomp CHA-monoblock voor hoge temperatuur verwarming

Artikel delen

Ter uitbreiding van het assortiment warmtepompen introduceert WOLF de nieuwe lucht/water-warmtepomp CHA-monoblock. Deze is geschikt voor hoge temperatuur verwarming, speciaal ontwikkeld voor een eenvoudige installatie en extra lange-termijn gebruik.

WOLF heeft met de CHA-warmtepomp een toekomstbestendige warmtepomp ontwikkeld dankzij het gebruik van het natuurlijk koudemiddel R290 (propaan). R290 heeft als grote voordeel dat het niet schadelijk is voor het milieu. De CHA is speciaal ontwikkeld voor hoge temperatuur verwarming, tot 70°C. Daarmee kan de warmtepomp aangesloten worden op bestaande (LT-)radiatoren, indien de woning aan belangrijke randvoorwaarden voldoet, zoals een goede isolatie van wanden, dak en vloer en isolerend raamwerk. Uiteraard is toepassing op lage temperatuur verwarming zoals vloer- en wandverwarming ook mogelijk en zal daarmee het rendement van de warmtepomp toenemen.

Tijdens het ontwerp van de CHA-monoblock is een mix ontstaan tussen een aantrekkelijk design van de buitenunit en talrijke technische details, zoals een langzaam draaiende ventilator. Daarmee heeft WOLF zich laten inspireren door de natuur met een uilenvleugelconstructie. Een uilenvleugel heeft als eigenschap de wervelingen van de luchtstroom beter te verdelen, waardoor de uil zijn prooi geruisloos kan benaderen tijdens zijn vlucht. Dat vertaalt zich bij de CHA-warmtepomp in een stille werking.
Het standaard ingebouwde e verwarmingselement van 9 kW dient als betrouwbare vermogensreserve voor lange koude periodes. De verdamper in de buitenunit van de CHA is standaard voorzien van een speciale behandeling (Blue-Fin coating). Daarmee wordt de verdamper optimaal beschermd en ontstaat minder snel rijpvorming tijdens koude periodes. De ontdooicyclus wordt hierdoor korter, wat weer ten goede komt aan het rendement van de warmtepomp.
Dankzij het standaard gebruik van invertertechnologie past de warmtepomp zijn werking zelfstandig op de omstandigheden aan. Wanneer de gewenste temperatuur wordt bereikt, behoudt de warmtepomp middels deze technologie de temperatuur constant door de werking op een lager niveau te zetten. Wanneer de temperatuur verder gaan afwijken van de gewenste waarde, dan zal het systeem automatisch meer capaciteit gaan leveren en op een hoger niveau werken. Het energieverbruik blijft daarmee aanzienlijk laag en u geniet van aangename warmte in de winter en zachte verkoeling in de zomer.
De CHA warmtepomp is er in twee varianten. De CHA-07 en de CHA-10, met een vermogensbereik van resp. 7 en 10 kW.

WOLF Energiesystemen
www.wolf.eu