Elektrische bouwmachines voor schonere bouw

Artikel delen

Bouwmachines die de lucht vervuilen, vormen in de bouw een flink probleem. Om luchtuitstoot terug te dringen moeten bouwmachines, maar niet iedereen doet daaraan mee. Veel bouwmachines draaien momenteel nog steeds op diesel en dit zorgt ervoor dat de bouw voor ruim 10 procent van de gezondheidsschade door vieze lucht zorgt. Dat moet anders! Daarom kiest Bouwma Bouwmachines BV voor duurzaam met hun elektrische bouwmachines.

De afgelopen maanden was de nieuwe stikstofregeling volop in het nieuws. Zo wil het kabinet de landbouw halveren en wordt de maximumsnelheid teruggebracht naar 100 km/h om de stikstofuitstoot terug te brengen. Deze maatregelen kunnen voor problemen zorgen, maar worden op dit moment toch doorgevoerd. Ook voor de bouw worden er maatregelingen genomen om de stikstofuitstoot te verminderen. Daarom is het goed als ondernemer om nu al te beginnen met het maken van duurzame keuzes!

Elektrisch aangedreven bouwmachines, zoals bouwkranen en bouwliften, stoten geen stikstof uit. Dit is erg aantrekkelijk met de huidige problemen. De bouwmachines zijn – naast beter voor het milieu -ook nog beter voor de gezondheid van de mens, produceren weinig geluid, gebruiken geen brandstof en stoten geen CO2 uit. Daarnaast zorgen de meeste elektrische bouwmachines voor een hogere productiviteit. Het is dan ook goed om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen omtrent dit probleem.

Bouwma
www.bouwma.nl