Primeur: elektrische 2,5 ton verreikers

Artikel delen

Op het gebied van elektrificatie zet Boels Rental continu stappen. Het verhuurbedrijf is voorloper op het gebied van zero emission machines en heeft de grootste duurzame verhuurvloot van Nederland. Ontwikkelingen op het gebied van emissieloos en alternatieve brandstoffen volgt Boels dan ook op de voet. Zo heeft Boels nu weer een primeur. Het is het eerste verhuurbedrijf dat 2.5 ton 6meter elektrische verreikers aanbiedt voor alle klanten in heel Europa.

verreiker

De 2,5 ton elektrische verreiker heeft namelijk net zoveel kracht als een conventionele verreiker. De 24 kWh Li-on batterij kan bij normaal gebruik een volledige werkdag aan. Aanvullend verhuurt Boels een externe snellader. Met de geadviseerde snellader laadt de accu in 1 uur tot 80% op. De machine opladen tijdens pauzes betekent dat het werk niet stil kan vallen vanwege een lege accu.

Elektrisch werken en opladen via een accu snellader betekent ook dat er geen brandstoflogistiek en -opslag nodig is. De bouwplaats wordt daarmee automatisch een veiligere werkomgeving. Ook op het gebied van veiligheid voor medewerkers heeft deze verreiker, net als andere emissieloze machines, voordelen. Zo profiteert niet alleen de omgeving van het geluidsarme en emissieloze krakater van de nieuwe machine, maar ook de gezondheid van de bestuurder van de verreiker.

Op dit moment heeft Boels voor een groot deel van de verhuurvloot een emissievrije variant. Van trilplaten van 17 kN, tot 4,3 ton wielladers in grondverzet, tot elektrische hoogwerkers tot 20 meter en heftrucks van 1,6 ton tot 5 ton. Ook vrijwel al het gereedschap voor tuin- en groenonderhoud is elektrisch.

Boels
www.boels.nl