Utherm Wall L Flex

Artikel delen

De meeste warmte verdwijnt door het dak, maar een andere grote boosdoener zijn de buitenmuren. Bij een vrijstaande woning bedraagt het warmteverlies ongeveer 20%.
Muurisolatie kan je dus veel geld besparen.

Spouwmuurisolatie van PIR is een de meest duurzame vormen van muurisolatie en heeft ook een van de hoogste isolatiewaardes van alle gevelisolatievormen. Geïsoleerde buitenmuren voorkomen dat binnenwarmte door de buitenmuren wegvloeit en in de zomer houdt het de warmte buiten.

Een spouw of muur is in veel situaties niet helemaal recht. Het komt zowel bij nieuwbouw als bij renovatie vaak voor dat een spouw oneffenheden heeft. Om er toch voor te zorgen dat deze muren perfect geïsoleerd worden en er geen valse spouw ontstaat, heeft UNILIN Insulation de Utherm Wall L Flex ontwikkeld. De Wall L Flex is een PIR isolatieplaat, die aan beide zijden is voorzien van gasdicht ALU-laminaat, met aan één zijde een laagje glas wol van 25 mm. Deze wol zorgt voor een goed aansluiting en verhindert luchttoevoer en windrotatie achter de plaat, wat alleen maar verlies van thermische isolatie als gevolg zou hebben.

De Utherm Wall L Flex is licht van gewicht en snel en eenvoudig te verwerken, doordat de isolatieplaten voorzien zijn aan alle vier de zijden van een tand- en groef verbinding. De platen bieden een hoge thermische waarde en zijn makkelijk te verzagen in gewenste maten.

Ga voor meer informatie en de technische specificaties naar https://www.unilininsulation.com/nl-NL/spouwmuurisolatie/Na-isolatie/utherm-wall-l-flex