Bezoekersunit herenigt familieleden #debouwgaatdoor

Artikel delen

De bouw gaat door. Niet alleen op de bouwplaats, maar ook in het leveren van creatieve oplossingen waarmee we samen deze lastige tijd doorkomen. Mateboer Groep uit Kampen plaatste samen met Kwakkel en Jac van de Vegt & zoon een “corona proof” bezoekersunit bij een locatie van Philadelphia Zorg.

Door: Herman Grendelman

“In de bijzondere tijd waarin we nu leven, kunnen we op deze manier als lokale ondernemers toch onze bijdrage leveren aan de mensen die het nu extra moeilijk hebben. We zijn dan ook erg blij met de positieve reacties vanuit Philadelphia, vertelt Martijn Roosien, commercieel manager bij Mateboer Groep. “Daar doen we het allemaal voor.”

Een uitkomst

De Vijverhof in Kampen is het thuis van ruim dertig verstandelijk gehandicapte ouderen. Locatiemanager Joke van der Velden is erg blij met de oplossing. “De bewoners hebben negen weken binnen doorgebracht en ook geen bezoek kunnen ontvangen. Met de inzet van extra personeel en activiteiten die pasten binnen het protocol, hebben we allerlei activiteiten gedaan. Maar de mogelijkheden zijn natuurlijk beperkt. Nu de maatregelen versoepelt zijn, is de bezoekersunit een uitkomst.”

Snel schakelen

Van der Velden kwam in contact met Herman Kwakkel (directeur Kwakkel B.V.) waarna snel werd geschakeld. Hij nam contact op met z’n zakenrelaties Mateboer Groep B.V. (bouwbedrijf) en Jac. van der Vegt & Zn. B.V. (transporteur). De unit is normaliter een uitvoerders- c.q. schaftkeet die omgebouwd is naar een bezoekersunit. De unit heeft twee ingangen en de ruimten zijn van elkaar gescheiden via plexiglas.

Gezellig in de kakelkeet

Groot voordeel van de ontmoetingsruimte is de privacy. “Bewoners kunnen rustig met elkaar praten in een gesloten ruimte.” Eerder werd wel contact gemaakt met bezoekers door vanaf het balkon naar beneden te schreeuwen, maar dat is natuurlijk niet ideaal. Van der Velden: “Niet als het gaat om het bespreken van persoonlijke onderwerpen, maar ook niet als je gezellig samen wil babbelen. We noemen het ook wel ‘de kakelkeet’.”

Naar elkaar omkijken

“Over de beslissing om hierin te participeren hoefden we, als 3-koppig bouwteam, geen seconde na te denken. Je moet naar elkaar omkijken in deze moeilijke tijd en we hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen sowieso hoog in ons vaandel staan. De blijdschap die we terplekke hebben ervaren deed ons allen erg goed,” besluit Roosien.