Korte bouwtijden met uniek en compleet dakelement

Artikel delen

Voor de meeste woningbouwprojecten zijn korte bouwtijden van groot belang, want tijd is geld. Bijvoorbeeld als je gebonden bent aan een bouwtijd of als het op tijd waterdicht moet zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig binnen de bouwsector meerdere hulpmiddelen om een korte bouwtijd te bevorderen, prefab onderdelen bijvoorbeeld.

Prefabricage wordt de laatste jaren steeds vaker toegepast in de bouw. Het is een proces waarbij materialen vooraf in een werkplaats tot elementen worden samengesteld. Het scheelt een bouwer veel tijd in de uitvoeringsfase. Daarnaast hoeft er geen rekening gehouden te worden met weersomstandigheden, omdat prefab onderdelen gemakkelijk en snel geplaatst kunnen worden. Vooral het plaatsen van een prefab dak of een prefab dakelement zorgt ervoor dat je daarna geen zorgen meer hoeft te maken over de regen.

Prefab dakelementen zorgen er tevens voor dat er minder disciplines op het dak zijn, waardoor de kans op ongevallen wordt verminderd. Daarnaast is het van belang om het prefab aangebrachte product tijdens de ruwbouw optimaal te beschermen. BouwDeck dakelementen bijvoorbeeld worden daarom geleverd met een inmiddels bewezen optimale bescherming. Het geeft de aannemer de mogelijkheid om direct een steiger op het element te plaatsen waardoor meteen met het metselwerk van de 1e verdieping begonnen kan worden. Deze dakelementen zijn de enige complete dakelementen in de bouw. Zo zijn ze ook voorzien van een muurvoet, loodvervanger, hemelwaterafvoer en hebben ze de optimale isolatiewaarde.

BouwDeck dakelementen zijn in verschillende vormen en maten leverbaar. Wilt u graag de continuïteit verbeteren in uw woningbouwproject? Neem dan contact met BouwDeck op of bekijk de website