GND Garantiedeuren nodigt u uit voor het online webinar Geluid

Artikel delen

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 20% van de Nederlanders langdurig geluidhinder ervaart. Gebruik van een deurset met de juiste geluidwerende prestaties kan de overlast sterk verminderen. Tijdens het online webinar op 28 oktober 2020 komen alle facetten van geluidwerende deuren en deurkozijnen aan bod. Hierbij komen zowel utiliteit en woningbouwnieuwbouw als transformatie aan bod. Aanmelden kan nog tot 28 oktober 11 uur !

AANMELDEN


PROGRAMMA

Geluid als storende factor

Erik Roelofsen, directeur Nederlandse Stichting Geluidshinder NSG, over het belang van geluidwerende deuren. Het gaat veel verder dan alleen comfort.

Meten = weten

Theo Scheers senior adviseur bouwakoestiek bij PEUTZ licht toe hoe de akoestische prestatie van producten wordt gemeten in het laboratorium. Hij licht toe wat er komt kijken bij het testen van geluidwerende deuren en waar de lezer van een testrapport op moet letten.

Geluidwerende deuren

Henk Breel, directeur Stichting garantiedeuren GND, vertelt welke geluidsdefinities GND hanteert en laat aan de hand van een tabel zien welke deurset waarvoor kan worden ingezet. Ook licht hij toe hoe u geluidwerende deuren kunt herkennen en beoordelen.

Geluid in de praktijk

Ron de Jonge adviseur bouwfysica bij DGMR vertelt hoe het in de praktijk werkt. Er komen best practices en voorbeelden voorbij hoe faalkosten voorkomen kunnen worden.

Rondetafelgesprek

Afrondend gaan de sprekers onder leiding van Marieke Heesakkers in op enkele prikkelende stellingen en prangende vragen die deelnemers hebben gesteld via de chat.

Einde webinar

Meld je hier aan!