Makita 40V Max XGT. Ben jij klaar voor meer?

Artikel delen

Het krachtigste platform van Makita, 40V Max XGT is klaar voor meer. Meer kracht, meer mogelijk. XGT-machines zijn sterker, sneller en hebben meer uithoudingsvermogen dankzij een versterkte bouw en digitale communicatie tussen accu en machine. De eerste XGT-machines zijn al verkrijgbaar en het platform zal uitgroeien tot 100 machines eind 2021. Hieronder een aantal uitgelichte testcases.

40V Reciprozaag, krachtig en snel.

Nieuwe krachtpatser van Makita
De JR001G is onmisbaar wanneer het gaat om renoveren en is de ultieme sloopzaag voor professionals in de bouwwereld. Hij is voorzien van twee instelbare toerentallen die afgestemd zijn op hout en metaal. En uitgerust met constant toerental, waardoor hij ook onder belasting op toeren blijft. Sneller en rustiger door vormgeving van het krukmechanisme.

Bas van der Looij, Bvdl Montage – Veldhoven
JR01G 40V Reciprozaag
“Het verwijderen van kozijnen, balken en oude leidingen ging nooit zo makkelijk. Snoerloos met de kracht van een gesnoerde machine. Ook het verwisselen van het zaagblad is verbeterd. Met een hendel op de buitenkant van de machine werpt deze een (heet) zaagblad automatisch uit”.

‘s Werelds meest geavanceerde 40V Slagschroevendraaier.

Maar liefst 10 instellingen
Naast de 4 instelbare toerentallen heeft de machine ook 6 automatische standen. Zo zijn er 2 T-standen (voor werken met teks of zelf borende schroeven in dun en dik metaal), 3 bout-standen (voorkomt dat bouten te strak worden aangedraaid en auto stop modus bij achteruit draaien) en een automatisch stand voor schroeven in hout; de machine start op lage snelheid totdat de schroef weerstand in het materiaal krijgt, dan gaat het toerental automatisch omhoog. Voor maximale controle.

Marc van Bergen, M. van Bergen Timmerbedrijf – Heerle
TD001G 40V Slagschroevendraaier.
“We gaan steeds meer van onze snoerloze machines verlangen. De snelheid en kracht van de geteste machine gaat een enorm voordeel opleveren. Ik heb veel vertrouwen in het nieuwe 40V platform.”

Dezelfde slagkracht als gesnoerd, 40V Combihamers.

Twee verwisselbare boorkoppen: SDS-Plus en snelspanboorkop
Door de verbeterde Anti Vibratie Technologie (AVT) kun je met de HR002G en de HR004G 2,5 uur langer onafgebroken boren. Ze hebben dezelfde slagkracht als gesnoerde machines en beschikken over een verwisselbare boorkop zodat ze SDS-Plus en zeskant boren kunnen inspannen. Beide machines zijn uitgevoerd met stofafzuiging die een maximale boordiepte van 190mm mogelijk maakt.

Ton van den Borne, Klusbedrijf Ton van den Borne – Reusel
HR002G en HR004G 40V Combihamers
“Machines moeten kracht hebben en ik moet er lang mee kunnen werken. De XGT-machines trillen minder, hebben heel veel kracht en ik kan meer klussen doen op een dag. Ze zijn ideaal voor iedereen die in de bouw zit.”

Deze 40V Boor/schroefmachine verslaat de rest.

Uiterst sterk voor zware klussen met grote diameters
De DR001G gaat verder dan voorheen mogelijk was. Zo kan hij werken met slangenboren tot maar liefst 50mm en gatzagen tot en met 152mm. Uitgerust met elektronische slipkoppeling met 21 standen in hoog toerental en 41 standen in laag toerental. Hij is veilig door het AFT systeem welke de machine uitschakelt bij klemmen van de boor. Dit beschermt je pols en brengt je niet uit evenwicht. Voorzien van dubbele LED-verlichting.

Barry Howes, Klusbedrijf Barry Howes – Steensel
DF001G 40V Boor/schroefmachine
“De kracht van deze machine, dat is echt wel een flink verschil. Hij ligt lekker in de hand en is goed afgewerkt. Maar het vermogen, daar ben ik toch wel het meest enthousiast over.”

De krachtigste 40V Slijpers.

Blijft op toeren zodat je sneller werkt
De GA005G en GA008G zijn uitgerust met AFT welke bij plotselinge reductie in toeren of klemmen van de schijf de machine automatisch uitschakelt. De GA005G is tevens voorzien van een rem waardoor de schijf snel stilstaat. Beide machines beschikken over soft-start en heropstartbeveliging en zijn voorzien van een duurzame, energiezuinige en koolborstelvrije motor. De nieuwe beschermkap is snel, eenvoudig en gereedschap loos te verstellen.

Louis Buskens, Smederij Louis Buskens – Eindhoven
GA005G en GA008G 40V Haakse Slijpers
“Deze machines bewijzen dat ze uitstekende vervangers zijn voor de gesnoerde slijpers. Naast het feit dat ze enorm gebruiksvriendelijk zijn, beschikken ze over heel veel kracht. Ik weet zeker dat ze je zullen overtuigen.”

TOOLNATION | De nummer één in professioneel gereedschap!

Meer weten over het nieuwe 40V Max XGT platform van Makita? Lees dan verder in de bijgevoegde folder of op toolnation.nl/makita-xgt-40volt. Toolnation is officieel Makita dealer en heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het leveren van professionele machines en gereedschappen. Gratis en snel verzonden v.a. €50 en tot 5 jaar garantie!
Bestel al je Makita gereedschap eenvoudig en snel bij toolnation.nl