Qblades breidt uit met decoupeer- en reciprozaagbladen

Artikel delen

Qblades komt eind van dit jaar met een uitbreiding van het assortiment: dan zullen ook decoupeer- en reciprozaagbladen van Qblades op de markt komen. Met dezelfde hoge kwaliteit als de multitool-zaagbladen en ook plasticvrij verpakt.

Decoupeerzaagbladen

Qblades breidt uit met zaagbladen voor decoupeerzagen voor hout, voor hout met spijkers, voor hout/metaal en voor metaal.

De vraag naar decoupeer- en reciprozaagbladen kwam al vaker bij Qblades terecht. Klanten gaven aan het handig te vinden om die zaagbladen van dezelfde leverancier te betrekken als de multitool-zaagbladen. Twee jaar geleden besloot Qblades om aan die vraag tegemoet te komen. Maar er bleek een lange weg te gaan voordat Qblades voor decoupeer- en recipro-zaagbladen dezelfde kwaliteit kon garanderen als voor de multitool-zaagbladen. “We hebben een goede naam en een mooi merk opgebouwd en willen dat niet verprutsen door slechte kwaliteit te verkopen”, zegt George van Haaster van Qblades.

Vergelijkend testen

Reciprozagen

Reciprozagen komen er in diverse varianten. De aansluiting is universeel en geschikt voor alle professionele merken.

In de afgelopen twee jaar testte Qblades zaagbladen van maar liefst pakweg veertien leveranciers. “We hebben getest tot het blad versleten was. In hout gaat dat niet zo snel en veel zaagbladen zijn hout/metaal. Dus hebben we getest op een bouwstempel. Dan kun je echt vergelijkend testen. Ook de houtzaagbladen hebben we op die manier getest. Ik was vooral ontevreden over de wisselende kwaliteit”, zegt Van Haaster.

Kwaliteit staat bij Qblades voorop. “Daarom zijn we – Daan Broersen en ik – destijds ook met Qblades begonnen. Wij komen uit de bouw en we merkten dat de kwaliteit van zaagbladen vaak tegenviel, ook gezien de prijs. Wij richten ons met Qblades op de professionele markt. Die vraagt om kwaliteit en om voorraad. Die kwaliteit controleren we continu. Dat begint bij het uitgangsmateriaal en vervolgens in de productie. Tot slot controleren we elk zaagblad nog een keer bij het verpakken.”

Geborgde kwaliteit

Inmiddels heeft Qblades een fabriek gevonden die wel de gewenste kwaliteit kan leveren en borgen. Die gaat vanaf eind dit jaar een compleet assortiment produceren aan decoupeer- en reciprozaagbladen. Dan gaat het om zaagbladen voor hout, voor hout met spijkers, voor hout/metaal en voor metaal. Ook komen er zaagbladen voor holle steen. In tegenstelling tot multitool-zaagbladen is er voor recipro- en decoupeerzagen een universele aansluiting van de zaagbladen, waardoor de bladen geschikt zijn voor alle professionele merken.

Qblades zaagbladen zijn verkrijgbaar via de ijzerwarenhandel, bouwmaterialenhandel en technische groothandel. Deze dealers zijn voorraadhoudend en Qblades zorgt op zijn beurt voor een snelle bevoorrading van het dealernetwerk. “We zijn trots op onze leveringsbetrouwbaarheid. Ook in tijden van schaarste in de afgelopen jaren hebben wij altijd alles kunnen leveren.”

Milieuvriendelijke verpakking

Naast kwaliteit en beschikbaarheid onderscheidt Qblades zich ook door de plasticvrije verpakking. Vooral grote merken verpakken hun zaagbladen nog altijd in harde plastic verpakkingen. Qblades doet dat in karton. “We verpakken elk zaagblad handmatig want machinaal verpakken in karton is nog niet mogelijk.”

“We waren de eerste leverancier van multitool-zaagbladen die plasticvrije verpakkingen gebruikte. We zijn nu twee jaar verder en de grote merken gebruiken nog steeds plastic. Maar grote marktpartijen vragen inmiddels heel bewust naar plasticvrije verpakkingen. Het besef in de markt dat we gewoon geen plastic meer moeten gebruiken, begint eindelijk te komen. En wij hebben daar een mooie voorsprong in opgebouwd.”

Inmiddels heeft het bedrijf op gebied van milieuvriendelijk verpakken al weer een vervolgstap gemaakt. “De verpakking bestaat nu niet meer uit drie maar uit twee onderdelen. Ook zijn we overgestapt van bedrukken naar printen. Bij drukken moet je grote aantallen bestellen. Met printen kun je on demand werken. Daarmee heb je altijd precies genoeg en heb je dus geen afval meer.”

Ontwerp kartonnenverpakking zaagbladen

De voorbereidingen voor de uitbreiding van het assortiment zijn in volle gang. Onder meer worden voor alle soorten zaagbladen kartonnen verpakkingen ontworpen.

Qblades
www.qblades.nl/