Vakbeurs Recycling verplaatst naar november 2021

Artikel delen

De komende editie van Vakbeurs Recycling wordt vanwege de gevolgen van de Covid-19 maatregelen verplaatst naar 16, 17 en 18 november 2021 in Evenementenhal Gorinchem. De aangescherpte maatregelen vanaf 13 oktober 2020 hebben de beursorganisatie en belanghebbenden doen besluiten de beurs te verplaatsen naar volgend jaar.

“De Nederlandse overheid maakt terecht onderscheid tussen beurzen en andere evenementen. Zelfs in de huidige omstandigheden kunnen en mogen events doorgaan. Tegelijkertijd zien we de sterke groei in besmettingen en dat de op 13 oktober aangekondigde maatregelen gericht zijn op zo min mogelijk persoonlijke contacten en reisbewegingen. Deze gedeeltelijke lockdown geeft te veel zorgen over de komst van bezoekers en de gezondheid van de exposanten, bezoekers en eigen medewerkers. We hebben daarom in nauw overleg met de belanghebbenden besloten om Vakbeurs Recycling te verplaatsen naar november 2021”, zegt Bas van Gent namens Vakbeurs Recycling.

Veilig verklaarde locatie

Het vertrouwen om Vakbeurs Recycling te kunnen houden dit jaar was groot. De eerste events zijn na de zomer gehouden en naar tevredenheid van bezoekers en exposanten. Om dit op een verantwoorde manier mogelijk te maken, is een preventief protocol opgemaakt met diverse maatregelen. Alle gezondheids- en veiligheidsprotocollen voor Evenementenhal Gorinchem zijn in september met succes geauditeerd door SGS, de wereldleider op het gebied van inspectie, controle en certificering. Van Gent: “Deze positieve controle bevestigt dat onze locatie een veilige plek biedt voor de afvalbranche om elkaar te ontmoeten en zaken te doen. Het sentiment onder het grootste deel van de exposanten was nog steeds goed. Helaas slaat de tweede golf ook over deze mooie beurs heen. We verwachten dat de bezoekers door de recente maatregelen eerder geneigd zijn om weg te blijven. We zien daarmee dat het aantal voorinschrijvingen stagneren sinds de laatste persconferentie.”

Topeditie in 2021 als nieuw doel

De Vakbeurs Recycling vindt volgend jaar november zoals gebruikelijk in Evenementenhal Gorinchem plaats. “We nemen de komende periode contact op met alle exposanten en betrokken partijen en doen er alles aan om de verplaatsing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zij zijn de basis voor een supereditie volgend jaar. We danken alle partijen die ons zo gesteund hebben in de afgelopen periode. Hun betrokkenheid en loyaliteit doet ons goed. We kijken met veel enthousiasme uit naar de editie in 2021 om samen met hen het maximale eruit te halen”, aldus Van Gent.

Over Vakbeurs Recycling

Vakbeurs Recycling is hét nationale netwerkmoment voor de afval- en grondstoffenketen. De vakbeurs richt zich op recyclingtechniek en afvalmanagement en trekt daarmee bezoekers uit onder meer recyclingbedrijven, bouw- en sloopbedrijven, gemeenten, overheid, industrie, afvalinzamelaars en bedrijven met grote afvalstromen. De organisatie van Vakbeurs Recycling kijkt terug op een zeer geslaagde editie in 2019, waarin zowel het exposantenaanbod als het aantal bezoekers groeide met bijna 15%. Minstens zo belangrijk was de groei in bezoekerstevredenheid. Vakbeurs Recycling vindt plaats op 16, 17 en 18 november 2021 in Evenementenhal Gorinchem.

Voor meer informatie: www.vakbeursrecycling.nl.