Celdex afdichtingssysteem voor de HSB industrie

Artikel delen

De teller van het woningbouwtekort staat inmiddels op 330.000 woningen. Dat aantal stijgt en nieuwbouwplannen komen moeizaam van de grond. Door industrialisatie kan de bouw sneller, goedkoper, kwalitatiever en circulair. Met de huidige industrialisatie kan een grote variatie aan woningen in zowel laag- als gestapelde bouw worden gerealiseerd.

bouwplaatst met muur

Aansluitend op deze ontwikkeling heeft Celdex een afdichtingssysteem voor de HSB industrie ontwikkeld. Gebaseerd op de afdichtingszones (binnen, midden en buiten) binnen bouwconstructies bestaat het systeem uit 4 principes:

  • Luchtdicht (binnen)
  • Isolerend (midden)
  • Slagregendicht (buiten)
  • Geschikt voor prefabricatie

Geselecteerde producten zijn in verschillende combinaties te gebruiken en geschikt als afdichting van horizontale en verticale aansluitnaden van HSB elementen. Producten worden ten behoeve van prefabricatie met een zo groot mogelijke lengte geproduceerd en uitgerust met een hoogwaardige zelfklever. Om de HSB elementen eenvoudig te positioneren en de afdichtingsbanden extra te beschermen worden de producten voorzien van een low-friction toplaag. Prefabricatie van afdichtingsproducten is kwalitatiever, goedkoper, circulair en zorgt voor snelheid in bouwen.

Het afdichtingssysteem maakt onderdeel uit van Dichtgarant. Met Dichtgarant biedt Celdex een totaalaanpak voor luchtdicht bouwen, waarin advisering, training en begeleiding zijn geïntegreerd. Accountmanagers zetten zich dagelijks in om de aannemerij, bouwbedrijven en de toeleverende industrie optimaal te ondersteunen. De toepassing van Celdex producten wordt door middel van STA software vastgelegd, waardoor Dichtgarant naadloos aansluit op uw kwaliteitsborgingssysteem.

Celdex
www.celdex.nl