Afdichtingssysteem: prefab luchtdichte oplossing

Artikel delen

Prefab bouwen wordt gezien als één van de oplossingen voor het woningtekort. Bij deze manier van bouwen vindt de productie van de bouwelementen plaats in de fabriek. Dit geeft veel voordelen: er kan sneller, goedkoper en met een hoge bouwkwaliteit worden gebouwd. Tijdens de productie in de fabriek kan op de bouwplaats al gestart worden met de fundering. Door te prefabriceren, zijn minder vakkundige handen op de bouw nodig. Omdat de assemblage dus steeds meer verschuift van de bouwlocatie naar de fabriek vraagt dit om een andere benadering van afdichtingstechniek. Speciaal voor de prefab bouw en industrie heeft Celdex het afdichtingssysteem Seal4Prefab ontwikkeld.

Seal4Prefab bestaat uit 4 principes: een luchtdichting aan de binnenzijde, een isolerende middendichting, een slagregendichting aan de buitenzijde en geschiktheid voor prefabricage. Alle producten die onderdeel zijn van Seal4Prefab kunnen gebruikt worden als afdichting van horizontale en verticale aansluitnaden van prefab bouwelementen.

Het afdichtingssysteem biedt verwerkers belangrijke voordelen. Zo beschikt Seal4Prefab over een aantoonbare kwaliteit in duurzaamheid, lucht- en slagregendichtheid. Het systeem is economisch aantrekkelijk vanwege de verwerking die tijdbesparend is en minder faalkosten geeft. Seal4Prefab is bovendien circulair, want de afdichtingsproducten zijn demontabel en herbruikbaar. Bovendien zorgt het systeem voor de nodige snelheid tijdens de bouw: weersonafhankelijk monteren en afdichten gaan in één handeling.

Voordat wordt overgegaan tot de prefab productie, organiseert Celdex een toolboxmeeting voor de verwerkers. Alle processen worden zorgvuldig vastgelegd in deelrapportages, die tezamen één rapport voor private kwaliteitsborging opleveren.

Celdex
celdex.nl
Standnummer 1.B033