De beste tips voor LED inbouwspots!

Artikel delen

LED inbouwspots zijn de laatste jaren in Nederland ongelooflijk populair en je kunt ze terugvinden in steeds meer en meer huizen. Ze vallen niet enkel goed op in het plafond, maar ze zullen er ook voor zorgen dat het huis een stuk beter wordt verlicht. Daarnaast bestaan er ook kleinere LED spots voor het creëren van mooie accentverlichting. Wanneer je de keuze maakt dan zijn er ook nog een hoop andere keuzes die je moet maken voordat je echt helemaal tevreden kunt zijn. Hieronder geven we je een aantal tips op het gebied van LED inbouwspots.

led spot

Meten is weten

Met LED spots is de meest gemaakte fout dat mensen de inbouwdiepte en de inbouw diameter niet precies weten en later komen ze er achter dat ze een spot hebben gekocht die te diep is. Of nog erger dat de spot door het gat heenvalt en dat de spot dus uiteindelijk te klein is. Zorg er dus voor dat je de juiste maten van tevoren opmeet zodat je altijd op de hoogte bent van wat je moet doen en wat je nodig hebt.

Kies voor een 230 Volt aansluiting

Vroeger was het vaak zo dat er gebruik werd gemaakt van 12 Volt spots. Hier waren diverse redenen voor. Een daarvan was de hitte gecombineerd met het gevaar van brand. Daarom werden ze ook vaak geplaatst ruimtes zoals de badkamer, deze waren vaak een stukje vochtiger en beter geventileerd. Tegenwoordig is het voor alle ruimtes te adviseren om gewoon te gaan voor 230 Volt. Ten eerste omdat dit veel meer keus biedt, maar daarnaast heb je ook te maken met betere dimbaarheid, en de aansluiting is ook nog eens goedkoper.

Ga je niet dimmen? Kies toch voor dimbare spots!

Zelfs wanneer je niet gaat dimmen dan is het nemen van dimbare spots toch altijd wel te adviseren. De reden hiervoor is dat je dan wel altijd de optie hebt om te dimmen. Velen denken in eerste instantie: “dat heb ik niet nodig want ik ga dat nu toch niet doen.” Deze mensen zijn slachtoffer van het feit dat ze nieuwe spots moeten kopen wanneer ze dan uiteindelijk toch wel willen dimmen. Dimbare spots zijn gemiddeld € 0.50 duurder dan een spot die je niet kunt dimmen, maar je hebt dan in ieder geval wel altijd de optie. Meer weten over dimbare LED spots? Kijk hier!

Ga voor kantelbare spots

Het is te allen tijde aan te bevelen om voor kantelbare spots te kiezen. Ze zijn al jaren overal heel populair. Dit is niet onterecht, want je kunt dan flexibel een groter gedeelte van de ruimte verlichten naar gewenste stand. Het is altijd fijn om te kunnen doen met de ruimte wat jij wilt, zo creëer je altijd de juiste sfeer!

www.letsleds.nl