Laagtemperatuur vloerverwarming combineren met warmtepomp

Artikel delen

Van oudsher kennen we allemaal de traditionele vloerverwarming die zich kenmerkt door de woorden dik en traag. En de installatie van deze dikke en trage systemen is vaak niet tijdsefficiënt. Zeker niet als er nog een dekvloer overheen moet. Dit moet beter, sneller en efficiënter kunnen. Uit deze innovatieve gedachten zijn de vloerverwarmings- en koelingssystemen SpeeTile en SpeeTherm ontstaan van WARP Systems. De nieuwe generatie verwarmingssystemen die een efficiënte installatie met een toekomstbestendig oogpunt combineert.

gladde vloer

Het SpeeTile natbouw systeem

Het SpeeTile systeem van WARP Systems bezit eigenschappen die zowel voordelen voor de eindgebruiker als voor de installateur biedt. Zo heeft het watergedragen systeem een minimale opbouwhoogte van 15mm met een gewicht van 30 kg/m² inclusief egalisatiemortel. Door de lage opbouwhoogte is deze in veel situaties geschikt en het lichte gewicht maakt dat de installatie eenvoudiger is. Verder is het eigen klik-breek-schuif systeem een professionele innovatie, waardoor vooraf meten en terplekke snijden niet meer nodig is. Hierbij is het SpeeTile systeem ook geschikt voor wanden en plafonds. Handig voor de eindgebruiker: het SpeeTile systeem bespaart aangesloten op zowel een CV-ketel als warmtepomp energie en reageert actief en snel op warmtevraag.

vloerverwarming

Het SpeeTherm droogbouw systeem

Het SpeeTherm systeem van WARP Systems combineert een minimale opbouwhoogte van 15 mm met isolatie, lichtgewicht en snelheid. Door het gewicht van slecht 3 kg/m² is het systeem niet alleen eenvoudig te installeren, maar biedt ook mogelijkheden voor houten ondervloeren. Zelfs als deze niet stabiel maar wel vlak zijn. Het SpeeTherm systeem bestaat uit EPS platen, AluTherm lamellen voor de warmtespreiding en SpeeTube verwarmingsbuis. Het systeem bespaard aangesloten op zowel een CV-ketel als warmtepomp energie en reageert actief en snel op warmtevraag.

Laagtemperatuur vloerverwarming met een warmtepomp

Iedereen moet uiteindelijk zijn woning of bedrijfspand toekomstbestendig verwarmen en koelen. Hier komt WARP Systems in beeld. Zoals bekend is de COP van een warmtepomp lineair gekoppeld aan de temperatuur van het water. De systemen van WARP Systems hebben een lage opbouwhoogte en liggen dicht bij het oppervlak. Hierdoor kan de watertemperatuur van een warmtepomp lager worden ingesteld, wat meer rendement oplevert. Dus een lagere opbouwhoogte, een lagere watertemperatuur en meer rendement.

WARP Systems
www.warp-systems.nl