Eenvoudig na-isoleren van zolderruimtes?

Artikel delen

Met de komst van BENG richtlijnen in 2021 staan heel wat woningen voor de uitdaging om bij of na te isoleren. Aangezien het grootste warmteverlies van een woning via het dak gebeurt, lanceert IKO Insulations met Renoloft drie oplossingen voor het eenvoudig na-isoleren van zolderruimtes.

Met een Lambdawaarde van 22 (0,022 W/(m.K)) zijn onderstaande oplossingen ideaal voor renovatiewerken. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe dunner de plaat en hoe meer ruimte je overhoudt.

IKO enertherm ALU TG

De IKO enertherm ALU TG isolatieplaat is voorzien van een tand- en groefaansluiting om een dampdicht schild te garanderen. Het systeem wordt met behulp van tengellatten of metal studs met gipsplaten afgewerkt. Zo maakt u van uw zolder een mooi afgewerkte leefruimte.

IKO enertherm WHITE FINISH

De IKO enertherm WHITE FINISH isolatieplaat is de all-in-one oplossing voor het na-isoleren van leefruimtes op zolder. De isolatieplaten zijn voorzien van een witte brandveilige afwerking. De bijhorende profielen zorgen voor een naadloze aansluiting en eenvoudige verwerking.

IKO enertherm ALU50 TG

Deze isolatieplaat is aan beide kanten voorzien van een cachering uit puur aluminium. Ook deze platen zijn voorzien van een tand- en groefafwerking. IKO enertherm ALU50 TG is de ideale oplossing voor het na-isoleren van zolderruimtes die dienst doen als bergruimte. Door de hoge brandklasse van het aluminium, kunt u de plaat ook verwerken in leefruimtes.

Meer informatie? Bekijk hier de IKO enertherm Renoloft brochure.