Lichtgewicht pastategellijm voor zware en grootformaatwandtegels

Artikel delen

Sinds zijn introductie in 2018 groeide hij uit tot een vaste waarde voor de Nederlandse tegelzetter: de 680 Elastilight pastategellijm van Forbo Eurocol. Deze ‘lichtgewicht krachtpatser’ dankt deze populariteit onder meer aan zijn onovertroffen standvermogen in combinatie met een uitstekende smeerbaarheid. Ideaal voor het verlijmen van zware en grootformaatwandtegels.

tegelzetter

De 680 Elastilight is maar liefst 30% lichter dan een vergelijkbare, conventionele pastategellijm. Dus een 10liter-emmer weegt geen 15, maar slechts 11 kilogram. Toch verlijm je er net zo veel vierkante meters mee. Dat gewichtsvoordeel merk je na een dag hard werken, maar ook tijdens het opbrengen en smeren van de lijm.

Als boter

De 680 smeert als de spreekwoordelijke boter. Maar zodra je een grote of zware wandtegel plaatst, merk je direct dat die prettige verwerkingseigenschappen niet ten koste zijn gegaan van de aanvangskleefkracht. Die is minstens zo hoog als die van een veel zwaardere lijm en ook het standvermogen is ongeëvenaard. Zelfs de grootste en zwaarste tegels blijven in het verse lijmbed keurig op hun plaats.

Verklaarbaar succes

Daarnaast is de 680 Elastilight een EC1 Plus-lijm, het hoogste EMICODE®-keurmerk voor gezonde binnenruimten. Hiermee is de 680 ook geschikt voor BREEAM-projecten, een eis die steeds vaker aan gebouwen wordt gesteld. Ook is de lijm uitstekend vochtbestendig, geschikt voor vrijwel elke ondergrond en eveneens voor bijzondere toepassingen zoals DHG-tegels, mozaïek, natuursteen en bouw- en isolatieplaten. Als je daar zijn aantrekkelijke vierkante-meterprijs nog eens bij optelt, is het succes van de 680 Elastilight makkelijk te verklaren.

Forbo Eurocol Nederland B.V.
www.eurocol.nl