Stel je vraag om straks schoon, veilig en hoogwaardig te kunnen werken

Artikel delen

Alles voor een schone en veilige werkomgeving, bij Carel Lurvink is de vakman daarvoor aan het juiste adres. Van persoonlijke beschermingsmiddelen als veiligheidsschoenen, gehoorbescherming, helmen en werkhandschoenen tot schildersbenodigdheden als rollers, kwasten en beugels. Erwin van Aken, Sector Manager Industry: “Wij leveren een breed assortiment schoonmaakartikelen voor de industrie, met in het verlengde producten voor de vakman in de bouw. Zo is uit de borstel om machines schoon te maken de schilderskwast en -roller ontstaan. We blijven innoveren en het assortiment uitbreiden om mensen makkelijker en beter te laten werken.”

Dat makkelijker én beter werken begint door het stellen van je vraag aan de binnen- en buitendienst van Carel Lurvink. Van Aken: “Je ziet bijvoorbeeld dat industriële (bouw)bedrijven weinig kennis hebben van zeepdispensers, papieren of stoffen handdoeken, schoonmaakmiddelen etc. Toch zijn die producten essentieel om de fabriek of bouwplaats schoon en veilig te houden. Je merkt het direct aan de productiviteitscijfers als mensen in een opgeruimde omgeving werken. Wij snappen dat het lastig kiezen is uit zoveel producten en daarom adviseren wij zowel werkgevers als werknemers en zzp’ers.”

Werkhandschoenen

Neem de keuze van werkhandschoenen. “Moeten die volledig beschermen tegen agressieve stoffen of alleen tegen stof en vuil? Of moeten ze beschermen bij risicovolle werkzaamheden? De keuze verschilt bovendien met het materiaal waarmee je werkt, bijvoorbeeld cement of oplosmiddelen. Als Carel Lurvink helpen wij bij de juiste keuze, zoals onze innovatieve snijbestendige handschoen. Dat doen wij als familiebedrijf al 128 jaar en sinds 1993 met het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.”

Veiligheidsschoenen

Van Aken verbaast zich vaak over de keuze van werk- en veiligheidsschoenen. “Pakweg 1 op de 3 bouwvakkers loopt op schoenen die te groot zijn, zo blijkt uit onderzoek. Dat zorgt voor schuiven in de schoen, blaren en andere voetklachten. Wij hebben een totaalprogramma werk- en veiligheidsschoenen, waarbij men bijvoorbeeld ook een breedtemaat kan kiezen. We kunnen bij de klant langskomen voor passessies om van iedereen de juiste maten op te nemen.”

Schildersbenodigdheden

Schilder, kwastOok de schilder vindt bij Carel Lurvink de juiste gebruiksartikelen om kwaliteitswerk te kunnen leveren. “Het hele assortiment met CaluPaint vakkwasten, nylon en microvezel verfrollers tape etc. De individuele vak- of industrieschilder is bij ons aan het juiste adres. Mede omdat wij continu innoveren. Zo hebben wij een nieuwe stof voor de rollers ontwikkeld die meer verf kan opnemen, toch niet spettert en voor een strak resultaat zorgt. Daardoor verliest de schilder minder tijd bij het deppen van de roller en ontstaat er minder streepvorming en uitdroging.” Andere innovaties zijn kwasten met zachtere haren (minder streepvorming), Profi-Mix verfroller (aflakken houten vloeren), Flex patentpuntkwast i.c.m. brushkeeper, heavy duty handreiniger, verfontvetter en milieuvriendelijke epoxycleaner om bijvoorbeeld aceton te vervangen.

Uit voorraad

Van Aken wijst op de grote voorraad producten (12.000 palletplaatsen warehouse) zodat de premium producten snel geleverd kunnen worden. Ze zijn rechtstreeks te bestellen via www.carellurvink.nl.