In de spotlight

Producten
Artikel delen

Hoe dragen deze schoenen bij aan een veiligere bouwplaats?

Bas van den Beukel, de managing director van Buckbootz, benadrukt het belang van voortdurende innovatie als drijvende kracht achter het succes en de relevantie van het merk in de markt. Dit engagement voor innovatie is duidelijk zichtbaar in recente toevoegingen aan het assortiment, met als opvallend hoogtepunt de BangGuardz® range.

veiligheidsschoenenDe BangGuardz® range, geïntroduceerd door Buckbootz, heeft vorig jaar veel aandacht getrokken. Een opmerkelijk model binnen deze reeks is de BSH014, een waterdichte en comfortabele instapper met enkelbescherming die voldoet aan de strenge Europese AN-normering. Met deze lancering vestigt Buckbootz opnieuw zijn positie als een belangrijke innovator op het gebied van veiligheidsschoeisel voor professionals in sectoren zoals bouw, GWW, agrarische sector, offshore en industrie.

Buckbootz benadrukt het belang van effectieve enkelbescherming, die vaak over het hoofd wordt gezien in de markt. Vallen, struikelen en uitglijden behoren tot de meest voorkomende ongelukken in de bouwsector, en de BSH014 biedt een oplossing. Deze schoen, samen met de veter-variant BSH012, is de eerste AN-gecertificeerde instapper op de markt en voldoet aan de vereisten voor impactkracht en beschermd oppervlak. De innovatie zit niet alleen in de enkelbescherming zelf, maar ook in de positionering ervan. Het elastiek is verplaatst naar de voorzijde van de schoen, wat optimale enkelbescherming mogelijk maakt zonder afbreuk te doen aan het gebruiksgemak.

VeiligheiddsschoenenDeze aanpassing gaat hand in hand met andere essentiële eigenschappen van nagenoeg alle Buckbootz producten, zoals een 100% waterdicht bovenwerk, ademende voering, olie- en hittebestendige non-marking zool (HRO) en een 100% metaalvrije anti-penetratie tussenzool. Dit toont de toewijding van Buckbootz aan het behoud van zijn unieke USP’s, zelfs bij innovatieve ontwerpen.

veiligheidslaarsBuckbootz blijft de norm stellen voor innovatie, met eerdere successen zoals de BBZ® (eerste S5 rubber/neopreen veiligheidslaars in Europa), Hybridz® (instapper en veterschoen in één), Buckflex® (ingebouwde schoenlepel voor instappers) en Buckz Viz (de eerste high vis werkschoenen op de Europese markt). Bas van den Beukel benadrukt dat innovatie al sinds de start van het bedrijf in 1998 een constante is en dat Buckbootz zich blijft inspannen om zowel nieuwe producten te ontwikkelen als bestaande assortimenten te verbeteren om marktleider te blijven.

Tegelijkertijd verwelkomt Buckbootz de recente aanscherping van de normen voor veiligheidsschoenen volgens EN 20345:2022, die sinds 1 januari van kracht zijn. Deze strengere normen, waaronder verplichte slipweerstand in de basisnormering, een nieuwe norm voor laddergrip, kruipneus en specifieke codes voor metaalvrije antiperforatie tussenzolen, creëren meer duidelijkheid in de markt. Ondanks deze verbeteringen pleit Van den Beukel voor nog strengere normen, vooral op het gebied van zichtbaarheid van veiligheidsschoenen, die cruciaal is, met name voor werkzaamheden bij weinig daglicht.

Buckbootz is toegewijd aan het informeren van dealers en professionals over de veranderingen en biedt training en ondersteuning om te voldoen aan de nieuwe normen. Deze focus op innovatie en normconformiteit bevestigt Buckbootz als een leider in de sector van veiligheidsschoeisel.

Buckbootz
www.buckbootz.nl/

BouwTotaal